Всі категорії новин
Підсумки другого тижня Суперліги Парі-Матч

Підсумки другого тижня Суперліги Парі-Матч

Рекорди тижня

Найрезультативнішим гравцем минулого тижня в Суперлізі Парі-Матч став форвард Миколаєва Олексій Онуфрієв. Капітан «корабелів» в домашньому матчі проти Черкаських Мавп набрав 26 очок, що наразі є кращим показником сезону.

Відразу два рекорди встановлено в категорії «передачі». Брендон Філдс з Будівельника 13 разів асистував партнерам у виїзному матчі з Миколаєвом, а Клим Артамонов встановив рекорд сезону з 14 ассистами в домашньому поєдинку проти Політехніка, який завершився першою в сезоні перемогою одеситів.

12 підбирань в домашньому матчі проти Мавп зібрав бігмен Миколаєва Олександр Кушніров, що є не тільки рекордом минулого тижня а й усього чемпіонату.

Рекорд корисності минулого тижня закріпився за форвардом Миколаєва Олексієм Онуфрієвим. Форвард набрав 26 очок, продемонструвавши при цьому фантастичні кидкові показники: 5/6 - з середньої дистанції, 5/5 (!) - триочкові і 1 з 2 штрафних. Також капітан миколаївців зробив 4 підбирання, 2 передачі та 1 блок-шот, а його рейтинг ефективності склав 29 балів.

Матч тижня і перший овертайм сезону

Поєдинок з неймовірним сюжетом відбувся в Миколаєві, де місцеві «корабели» в першому домашньому матчі тижня перемогли Черкаські Мавпи. Не зумівши визначити найсильнішого в основний час, команди зіграли перший овертайм в сезоні Суперліги Парі-Матч, в якому господарі все ж зуміли дотиснути Мавп. Команда Міхельсона, відзначимо, на виїзні ігри вирушила в урізаному складі - не поїхали з командою легіонери Маринов і Попович. Можливо, саме ротації не вистачило гостям, щоб виграти матч в Миколаєві, однак «корабели», треба сказати, перемогу заслужили, подарувавши при цьому своїм вболівальникам справжній трилер, головною дійовою особою якого став Олексій Онуфрієв.

Без поразок

За підсумками двох тижнів регулярного чемпіонату лише 3 з 8 команд мають 100% показник у графі «перемоги». Чемпіон України Будівельник зумів-таки виграти обидва виїзні поєдники. Перша перемога - в Запоріжжі далася команді Володимира Коваля вкрай складно. Лише завдяки переможному проходу Генрі Дугата гості зуміли виграти перший виїзний матч сезону, дотиснувши непоступливих господарів. У другому матчі тижня, який носив статус центрального в рамках суботнього ігрового дня, Будівельник завдав першої поразки в сезоні Миколаєву. Тут кияни здобули розгромну перемогу, задавивши суперника ширшою ротацією - у миколаївців після складного матчу з Мавпами сил на ще одну битву не вистачило.

Також продовжують йти без поразок Хімік і Дніпро, правда ці команди в чемпіонаті провели по два матчі - на один менше ніж Будівельник. Команда Дениса Журавльова минулого тижня лише в першій половині відчула опір БІПИ, а Хімік розгромив Політехнік на домашньому паркеті.

Без перемог

За підсумками двох тижнів залишилися і два колективи, які до сих пір не знали смаку перемог. Харківський Політехнік має в пасиві вже три поразки: минулого тижня команда Тимура Арабаджи поступилася на виїзді одеський БІПІ і южненському Хіміку. Запоріжжя-ZOG також програв всі три матчі в новому сезоні. Але запоріжці, треба зазначити, програвали з боями: команда Валерія Плеханова була за крок від сенсаційної, але при цьому традиційної домашньої перемоги над Будівельником, після чого не зуміла дотиснути знекровлених Мавп.

Командна робота

Дніпро і Хімік не тільки виграли свої домашні матчі, а й зробили це максимально командно. Денис Журавльов розподілив ігровий час між 12 гравцям, які були в заявці, до того ж усі баскетболісти відзначилися набраними очками. Така ж історія трапилася і з Хіміком, у якого, правда, заявлені на матч з Політехніком були 11 виконавців. Усі гравці отримали ігровий час і усе набрали очки. Окремо варто відзначити дебютну появу у старті першої команди Кирила Марченка, який відіграв 16 хвилин і за першу половину набрав 12 очок, реалізувавши 4 з 6 триочкових.

Момент тижня

Холоднокровна гра в кінцівці матчу Запоріжжя - Будівельник у виконанні американського розігруючого киян Генрі Дугата принесла столичному клубу другу перемогу в сезоні.

Favbet