Всі категорії новин
Нові стандарти баскетбольної статистики – в Україні

Нові стандарти баскетбольної статистики – в Україні

З ініціативи ФБУ та за підтримки ФІБА У Києві триває передсезонний семінар для операторів статистики. Його доповідачем є інструктор ФІБА Лілія Борісова (Болгарія). А слухачами – понад 50 представників українських клубів - Суперліги Парі-Матч, жіночої і вищої ліг.

Перед початком семінару до його учасників з короткою промовою звернувся Генеральний Секретар ФБУ Володимир Драбіковський. Він наголосив на важливості тем, що обговорюються на семінарі, і побажав успішно перевтілити отримані знання у якісне обслуговуванні матчів.

У першій частині семінару було приділено увагу  новим критеріям визначення ігрових показників, що прийняті  у "Настановах ФІБА для статистиків – 2016" починаючи з сезону-2016/17 рр.. Слухачі ознайомилися з доповненнями та змінами у роботі програми баскетбольної статистики.

Лілія Борісова докладно розібрала кожний ігровий елемент, який обчислюється і оперативно потрапляє до статистичної таблиці матчу. Використовуючи відеофрагменти ігор, інструктор ФІБА пояснювала, як трактувати той чи інший епізод і потім перекласти його мовою цифр.

Пообіді в учасників семінару запланована робота у группах. Розбиратимуть ситуації і презентуватимуть їх на загальному обговоренні.

У заключній частині семінару відбудеться тест для статистиків на ліцензію ФІБА.


 

Favbet
voda ua