Всі категорії новин
Айнарс Багатскіс: не треба думати, що ти виграв, перед грою

Айнарс Багатскіс: не треба думати, що ти виграв, перед грою

Головний тренер БК Київ-Баскет Айнарс Багатскіс розповів про готовність своїх підопічних до прем’єрного матчу Суперліги Парі-Матч. 6 жовтня у столиці кияни зіграють проти Харківських Соколів.
 
- У баскетбол грають дві команди і перед грою шанси суперників 50 на 50. Так, нас вважають фаворитами цієї гри. Але водночас це ще ні про що не говорить. До кожного суперника треба ставитися серйозно. Як я кажу гравцям, найважливіше – поважати свою працю, своїх вболівальників. А не думати, що ти виграв ще перед грою. Дуже часто це обертається навпаки, проти тебе. Якщо ти серйозно ставишся до суперника, поважаєш свою працю і працю команди, тоді буде і результат. Саме з такими думками, я сподіваюся, ми підходимо до першої гри у чемпіонаті. Мали три тренувальних дня. І нам треба фокусуватися на якості. Сезон ми розпочали ще 17 вересня, провели чотири серйозні гри у кваліфікації Ліги чемпіонів, де не мали фактично права на помилку. Щось нам вдалося, щось навпаки. Але, як відомо, у Київ-Баскеті зібрана майже нова команда. Може у цьому є якась втішна думка – не вийшло тому, що незіграні.
 
 
- Отже, якщо ваші суперники тільки втягуються у сезон, ви перебуваєте на ходу.
- У нас вже є певний ігровий ритм. У будь-якому разі ти можеш перевірити те, що ти тренуєш, тільки у таких іграх. Під накалом, під тиском. У нас усі чотири матчі у кваліфікації Ліги чемпіонів такими і були. Хіба що остання гра дещо не вдалася, але ми грали проти дуже гарної команди, яка так само, як і з нами, розібралася пізніше з серйозним суперником у чемпіонаті Іспанії (Манресою 79:65 – ред.). Зараз подивимося, як ми виглядаємо після такої поразки (62:93 у гостях від Бургоса – ред.).
 
Квитки на матч Київ-Баскет - Харківські Соколи купуйте за посиланням. 
 
- Розраховуєте, що вболівальники створять вам відповідну атмосферу на іграх Суперліги?
- Так, Київ-Баскет потребує вболівальницької підтримки і ласкаво просимо прихильників команди до Меридіану. Я напередодні спілкувався з колегами і говорив: я б хотів, щоб усі наші домашні ігри проходили тут, у Меридіані. Зал при цьому був би заповненим по вінця. Я уявляю, як це відбувається у схожих залах в Європі. Ось цей тиск трибун – відчуття таке, що на тебе тиснуть, це я про суперників кажу. Я б хотів, щоб наші глядачі, наші фани приходили і «тиснули» на суперника. 
Favbet