Всі категорії новин
Збірна була готова на 80-90 %, аж тут через коронавірус Олімпійську кваліфікацію перенесли

Збірна була готова на 80-90 %, аж тут через коронавірус Олімпійську кваліфікацію перенесли

Головний тренер національної жіночої збірної 3х3 Володимир Холопов про мотивацію: 

Перенесення Олімпійського кваліфікаційного турніру – не привід розслаблятися. 10 березня завершується період заявки і тільки тоді ми визначимося, хто буде грати у відборі. Федерація баскетболу пішла нам на зустріч і дозволила вписати максимальну кількість гравчинь у заявку, але хто це буде поки говорити зарано. Участь у Олімпійських іграх є дуже сильною мотивацією, це наша спільна мрія і ми усі разом працюємо заради неї. Це змагання на яке потрапить не кожен спортсмен чи тренер. Це турнір усього життя і це без перебільшення.  Так само бажають потрапити на нього й інші команди.

Про суперниць:

У збірній Франції баскетболістки розірвали контракти з клубами, відмовилися від своїх гарантованих заробітків заради підготовки до кваліфікаційного турніру. Дуже серйозно готуються наші суперниці по групі японки. У країні-господарі взагалі надзвичайно серйозно ставляться до цього відбору, у них окрема зала, окремий готель, вони запросили провідних фахівців в тому числі і зі Сполучених Штатів, які працюють і над тактикою і над функціональною підготовкою. У них є ресурс і вони не шкодують його для того, щоб їхня команда пройшла відбірковий турнір на максимумі, їхня сила у швидкості і дальньому кидку. Австралійки теж дуже сильна команда, атлетична, ростова усі гравчині 180-190 сантиметрів, охоче йдуть у контакт, прекрасно грають  1 в 1 і пік-н-роли. З групи буде дуже важко вийти, але і на цьому не усе, там далі на нас чекатимуть ті ж італійки, швейцарки, чешки. Якщо виходити далі то нікуди не дітися від Франції, США, а кваліфікується нагадаю лише 3 команди.

Про сильні сторони нашої команди:

Наша сила у збалансованому складі, у нас є різнопланові гравчині, у нас є досвідчені і є молоді, це хороший симбіоз. Готовність команди на сьгоднішній день, я оцінив би відсотків на 80, можливо, навіть ближче до 90. Сьогоднішній день був останнім у інтенсивному циклі з вбивчими навантаженнями. Згідно нашого плану, фізичні навантаження мали йти на зниження, так що б до 18 числа дівчата підійшли на піку їхньої форми. Цю стратегію ми вибудували давно і йшли за нею, аж поки не стало відомо про перенесення турніру. 

Про подальшу підготовку до Олімпійського кваліфікаційного турніру:

Піку функціональної форми команда мала досягти зовсім скоро, тому мені як тренеру зараз дуже непросто, адже треба сушити голову над тим як утримати цей пік до початку змагань, тим паче ніхто ще поки не знає, коли ті змагання відбудуться, а за піком форми неодмінно йде спад. Нам простіше в тому сенсі, що основа збірної у нас зібрана в одному клубі і вони продовжують тренуватися разом. Поки невідомо місце і дата кваліфікаційного Олімпійського турніру, ми будемо працювати у нашому звичному графіку: першу половину тижня будемо приділяти увагу баскетболу 3х3, а лише в останні дні перед туром будемо повертатися до 5х5, у нас є ще 3 матчі у березні, у квітні уже буде плей-оф.

Про 8 березня:

Так сталося, що ФіБА 3х3 зробила дівчатам подарунок на 8 березня і через цей перенос у них вийде аж 2 вихідних дні 7 і 8. Вони заробили на цей відпочинок, але, звісно, краще б цього переносу не було.

Favbet