Всі категорії новин
Ягупова зіграє у Фіналі чотирьох Євроліги, Юркевічюс вийшла у фінальну серію чемпіонату Польщі

Ягупова зіграє у Фіналі чотирьох Євроліги, Юркевічюс вийшла у фінальну серію чемпіонату Польщі

Сезон в жіночому баскетболі підходить до завершення – десь вже відіграли регулярні чемпіонати, а в деяких країнах вже завершується плей-оф.

ФБУ розповідає хто з українських баскетболісток збірної України претендує на медалі європейських чемпіонатів цього сезону.

Аліна Ягупова з Фенербахче третій рік поспіль виходить до Фіналу чотирьох Євроліги, сподіваючись в цьому сезоні накінець здобути довгоочікуваний титул. Фінал чотирьох відбудеться 14-16 квітня, коли ми будемо тримати кулаки за команду капітана національної збірної.

Роль Ягупової в команді зменшилась через збільшення в клубі зірок, але все одно українка є гравчиною основного складу, граючи в середньому 31,1 хвилину, набираючи 12,4 очки, 4,8 підбирань, 4 передачі. За підсумком регулярного чемпіонату Євроліги Ягупова претендує на звання MVP турніру, а також звання кращої гравчині захисного плану.

В чемпіонаті Туреччини Фенербахче впевнено пробився до плейоф з другого місця в регулярному чемпіонаті, програвши тричі в 26 матчах. У Аліни 15 матчів, в середньому 27,2 хвилини, 14,0 очок, 5,3 підбирання та 6,2 передачі. В чвертьфіналі Фенербахче зіграє проти Бешикташа. Матчі заплановані на 1 та 3 квітня.

Дві гравчині збірної України - у символічній п’ятірці сезону Європейської жіночої ліги

Тетяна Юркевічус напередодні допомогла своєму Любліну створити сенсацію і пробитись до фіналу плейоф чемпіонату Польщі. Люблін став четвертим в регулярному чемпіонаті, а в плейоф спочатку пройшов попередній клуб Юркевічус Арку Гдиня 3:0, а в півфіналі вибив переможця регулярного чемпіонату Гожув 3:1. Фінальна серія до трьох перемог стартує 5 квітня. Любін зіграє проти Польковіце.

У Тетяни Юркевічус в 11 матчах регулярного сезону за Люблін 19,7 хвилин, 3,9 очок, 7,5 підбирань, 18,8 передач в середньому за матч. В плейоф в семи іграх 13,3 хвилини, 2,7 очок, 4,4 підбирання та 0,6 передач.

В Бельгії Касторс Брен завершить регулярний чемпіонат на другому місці – команда Міріам Уро-Ніле сьогодні, 31 березня, проведе останній матч регулярки. Уро-Ніле відіграла в 16 матчах в чемпіонаті, граючи в середньому 20,7 хвилин, набираючи 11,3 очки, 4,8 підбирань та 0,8 передач.

В Балтійській лізі WBBL Нептунас наших Вікторії Балабан та Уляни Дацько вийшов у Фінал чотирьох, який пройде на цих вихідних 1-2 квітня. Нептунас, який завершив регулярний чемпіонат на третьому місці, в півфіналі зіграє з третьою командою регулярки Кібіркштісом.

Вікторія Балабан в 22 матчах за Нептунас в середньому грає 25,5 хвилин, набираючи 17,4 очки,  3,9 підбирань, 2,5 передач та 2,6 перехоплення. У Уляни Дацько в 22 матчах 26,9 хвилин, 10,5 очок, 5,1 підбирань та 2 передачі в середньому за матч.

Дарья Дубнюк в Іспанії за Бембібре грає менше. Її команда веде боротьбу за плейоф, займаючи за три тури до кінця регулярного чемпіонату 9-е місце.

Дубнюк зіграла у 17 матчах, в середньому грає 6,5 хвилин, набираючи 1,0 очко, 0,2 підбирання та 0,2 передач.

Тетяна Гаврильчик в чеському Градец-Кралове грає теж небагато. Якщо в чемпіонаті в 10 матчах у неї в середньому 15,4 хвилини, 4,1 очки, 6,5 підбирань, то в трьох матчах плейоф 8,3 хвилини, 0,7 очок та 2,0 підбирань.

Ставши шостим в регулярному чемпіонаті, Градец-Кралове в чвертьфіналі плейоф з рахунком 3:0 обіграв КП Брно і тепер чекає суперника по півфінальній серії.

Тигру-Муреш  Віти Горобець в чемпіонаті Румунії буде боротись за 5-8 місця. В 21 матчі сезону Горобець грає в середньому 29,0 хвилин, набираючи 7,8 очок, 4,3 підбирань, 2,3 передач та 2,0 перехоплень.

Новини по темі
Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії
Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії
Огляд виступів українських баскетболістів за 23 квітня
Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви
Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви
Огляд виступів українських баскетболісток за 22 квітня
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль стала однією з кращих в збірній світу
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Український захисник відзначився ефектним моментом у грі регулярного чемпіонату
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Український захисник провів свій накйращий матч в сезоні
Favbet