Всі категорії новин
В’ячеслав Бобров — про пандемію в Іспанії та свій виступ у топ-чемпіонаті Європи. Частина 2

В’ячеслав Бобров — про пандемію в Іспанії та свій виступ у топ-чемпіонаті Європи. Частина 2

Форвард національної збірної України В'ячеслав Бобров під час інтерв’ю аккаунту ФБУ в Instagram розповів про пандемію коронавірусу в Іспанії, а також свої виступи у складі місцевої Фуенлабради, яка на момент призупинки топ-чемпіонату Європи посідала 17 місце в турнірній таблиці з 5 перемогами у 22 матчах.

Про рішення повернутись до України

“Якщо б я не жив біля Мадриду, а був у Малазі, як Вова Герун, то, гадаю, я б залишився в Іспанії. Але через те що ми жили у 20 хвилинах від столиці і там кожного дня захворювало по 2-3 тисячі людей, ми прийняли рішення повернутися до України, адже тут на той момент такої ситуації не було. Плюс тут є рідні і друзі, які можуть допомогти у важкий момент. 

В Іспанії кожного дня був ажіотаж. Так, у мене були б деякі привілегії через те що я гравець Фуенлабради, але не факт, що там я би так швидко вилікувався і незрозуміло, яким би був курс лікування. Вони дуже погано говорять англійською, а тут мені могли допомогти друзі та знайомі”. 

Читайте: В’ячеслав Бобров — про боротьбу з коронавірусом та впевнену перемогу над хворобою. Частина 1

Про пандемію в Іспанії

“Дуже багато людей живе у Мадриді і багато приїздить туди на заробітки. Коли цей вірус почав розповсюджуватись у Мадриді, люди почали розїжджатись по своїх містах. Ну і плюс Іспанія просто була не готова до цього. Багато людей просто лежать у коридорах за метр один від одного. Людей, у яких більш гостра стадія, переведено до палат та реанимацій. Інші залишаються у палатах, або біля них в коридорах. У них просто іноді не вистачає людей, щоб надавати огляд всім хворим. Дуже багато лікарів в Іспанії за цей час захворіло”. 

Про можливе продовження сезону в Іспанії

“Клуби намагаються зберегти зарплатню гравцям, шукаючи будь-які можливості, як зберегти спонсорів. Ліга, в свою чергу, шукає будь-яку можливість, як дограти сезон. Але, якщо це станеться, це буде в одному місті, де потрібен готель і не один. Можливо є такий варіант, що дограють лише плей-оф і братимуть в ньому участь команди, які зараз знаходяться у вісімці. Реал та Барселона — це дві конфліктні сторони. Барса зараз на першому місці і вона наполягає на тому, щоб завершити чемпіонат і її було оголошено чемпіоном. Реал, навпаки, наполягає на тому, щоб продовжити чемпіонат, адже мардидці знаходяться лише на дистанції однієї перемоги від Барселони. 

Йде все до того, що клуби скорочуватимуть зарплатню на 70%, залишать лише 30% виплат і з великою долею імовірності сезон усе ж таки закриють, щоб не ризикувати людьми. Грати без глядачів — це також велика втрата для клубів, адже багато вболівальників покупають сезонні абонименти, до яких входять і матчі чемпіонату Іспанії, і єврокубків. Ну і тепер багато фанатів намагаються повернути гроші, які вони витратили”. 

Про ситуацію в команді

“Не можу сказати, що у моїх партнерів по команді була якась паніка. Ми, навпаки, хотіли дограти, адже це наш заробіток і залишатися без роботи на півроку — це дуже важко, навіть враховуючи те, що ми заробляємо гроші в Європі, а витрачаємо їх в Україні. 

Спочатку йшла розмова про 14-денний карантин, після чого ми виходимо, починаємо тренуватись, на розкачку два тижні і починаємо чемпіонат. Але коли пішла мова про те, що за 3-4 дні число заражених людей зросло на 15 тисяч людей і нам клуб не дає жодної інформації, звичайно, почались розмови про те, що робити далі. Або ми їдемо додому, адже живемо біля Мадриду і ризик захворіти дуже великий, або залишаємось. Але нам потрібна інформація кожного дня. 

Я знаю, що всі мої партнери легіонери полетіли додому за день-два після того як я повернувся до України. Я полетів раніше, адже побачив звернення Президента і почув інформацію про закриття кордонів. Поспілкувавшись із клубом, мій агент сказав, що мені клуб дає зелене світло, я можу летіти, і якщо все це швидко завершиться я могу повернутися і дограти чемпіонат”. 

Про завершення сезону в Україні

“Вважаю, що в Україні зробили правильно, що закрили чемпіонат. Мені здається, що коронавірусом багато хто перехворів ще раніше і через те, що тестів не було, виявити його було неможливо. Якщо б було продовжено чемпіонат без глядачів, ми би ризикували командами. Знаю, що клуби хотіли зіграти Фінал чотирьох Кубка України, але ризикувати гравцями, їх близькими та глядачами ми не маємо права. Вважаю, що президент Федерації Михайло Юрійович Бродський зробив все правильно. 

Рішення призначити чемпіоном Дніпро з одного боку також вважаю вірним. Якщо я не помиляюсь, Дніпро на дві-три перемоги випереджав переслідувачів. Так, ми не знаємо, як би склався плей-оф, але якщо розбиратись чесно, то Дніпро виграв чемпіонство по праву”. 

Про свій виступ у Лізі АСВ

“В цьому сезоні в чемпіонаті Іспанії відчував себе вже впевненіше. Вважаю, що це дуже хороша ліга, в якій можна додавати кожного року. Звичайно, очікував від чемпіонату більше боротьби, адже багато команд укомплектовані дуже рівно і перша команда може програти останній. 

У мене не все вийшло в цьому сезоні, адже моя команда була в зоні вильоту. Це не було проблемою для мене, адже у минулому сезоні я вже побував у такий ситуації, і тепер намагася підбадьорувати своїх гравців і розмовляв з клубом, про те що ми маємо знаходити позитив і шукати хороші моменти в наших іграх, щоб краще готуватися до матчів. Ми демонстрували непоганий баскетбол 30-35 хвилин, після чого відпускали свої перемоги. Якщо б ми не віддали перемоги у матчах з Малагою або Ховентудом та ще декількома командами, які були нам по силах, були б десь на 12-13 місці.  

Я вважаю, що я мав свою роль у команді, мене завжди налаштовували на те, що я маю давати енергію, виходячи з лави. Коли деякі гарвці старту втомлювались, я давав цю іскру, щоб команда могла не втрачати темп та грати на високих швидкостях. З тренером знайшов спільну мову з перших днів, але під час сезону звільнили тренера Хото Куспінеру, через те, що клуб не зумів показати результат, і підписали Пако Круза. Але я вважаю, що Хота дуже хороший тренер і він довів вже давно в Лізі АСВ, що є розумним спеціалістом, який вміє дивувати суперників. На початку сезону він сказав: “Мені не важливо, хто у мене в команді, але під час сезону ми обіграємо двох чи трьох грандів”. Він завжди вірить в те, що маленькі команди з невеличким бюджетом можуть дати бій грандам”.

Про плани на наступний сезон

“У мене є опція продовження контракту з Фуенлабрадою на наступний сезон. Але якщо ми не зможемо домовитись, буду шукати варіанти. Звичайно, поки що не можу сказати, що хочу залишитись в Іспанї, хоча цей сильний чемпіонат є моїм пріоритетом. Тут ти граєш 34 матчі і граєш проти команд, які виступають у єврокубках. Звичайно, хочеться будь-якому гравцю грати на такому високому рівні, але я буду розглядати варіанти. Хочется пограти і в Лізі чемпіонів, і в Єврокубку, перейти на вищий рівень. Є бажання показати себе, адже я вважаю, що не до кінця розкрився в Іспанії. Хочеться більше довіри і брати більше роботи на себе, щоб приносити користь команді”. 

Про відновлення спортивних кондицій після карантину

“Коли налагодиться ситуація в країні, буду обов’язково ходити до тренажерної зали, буду працювати над собою індивідуально, шукати зал, щоб виконувати кидкові вправи. Намагатимуся повернути форму. Це буде нелегко, але все по силах — три-чотири тижні важкої роботи і можна повернути всі втрачені кондиції. Важче, коли сидиш вдома без м’яча, без паркета, руки вже сверблять покидати м’яча та отримати емоції від гри.

Зараз наше завдання показати молодим гравцям, що потрібно працювати вдвічі більше, щоб стати кращим і у нас є цей час, щоб попраюцвати над собою індивідуально і вийти на інший рівень. Шість місяців без баскетболу — це дуже важко”. 

Новини по темі
Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА
Чоловіча збірна України — на 36 місці в оновленому світовому рейтингу ФІБА
Національна збірна України втратила одну позицію після матчів в лютому
Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі
Віталій Степановський: Зробимо все, щоб виграти чотири наступні матчі
Головний тренер збірної України підбив підсумки першого вікна кваліфікації Євробаскету-2025
Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025
Олександр Ковляр — другий кращий асистент в першому вікні відбору на Євробаскет-2025
Розігруючий збірної України — в топі за одним з ключових статистичних показників
Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні
Віталій Степановський: Нам треба зробити висновки і зіграти краще в наступному вікні
Головний тренер та гравець збірної України — про матч проти Португалії
Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Україна програла Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Перше відбіркове вікно збірна Україна завершила без перемог
В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями
В'ячеслав Бобров піднявся на шосте місце в рейтингу скорерів збірної і увійшов до топ-5 за підбираннями
Відбулись зміни в двох історичних рейтингах кращих гравців національної збірної України
Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ
Збірна України відвідала в госпіталі воїнів ЗСУ
Національна команда підтримала українських героїв та запросила на гру проти Португалії
Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія!
Триває продаж квитків на матч Україна — Португалія!
Чоловіча національна команда зіграє у відборі на Євробаскет-2025 в Ризі
Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025
Україна програла на старті в Словенії: турнірна таблиця групи відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча збірна України знаходиться на останньому місці після стартового туру в своїй групі
Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть
Віталій Степановський: Погано почали другу половину, особливо третю чверть
Головний тренер та капітан збірної України — про матч проти Словенії
Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025
Збірна України поступилась на виїзді Словенії на старті відбору на Євробаскет-2025
Чоловіча національна збірна з поразки розпочала кваліфікацію на чемпіонат Європи
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Відео22.02.2024
Словенія — Україна: відеотрансляція матчу кваліфікації Євробаскета-2025
Національна команда стартує у новому відбірковому циклі
Favbet