Всі категорії новин
Підсумки 2017 року: результатати усіх збірних України

Підсумки 2017 року: результатати усіх збірних України

Протягом 2017 року Україну представляла на міжнародній арені рекордна кількість національних команд. Якщо взяти до уваги студентську збірну та три новостворені Федерацією баскетболу України наймолодші збірні U-14  (у хлопців та дівчат) та U-15 (у хлопців), то кількість національних команд доходить до рекордних 16-ти.

Варто відзначити, що у більшості з національних команд відчутний прогрес у результатах. Приємно, що це стосується головних команд країни. Так, справжній прорив зробили збірні України 3х3. Міцні, за світовими мірками, чоловіча та жіноча збірні протягом цього сезону виросли уже у грандів та фаворитів чемпіонатів Світу та Європи. Відтепер нагороди на великих форумах виглядають не сенсацією, а уже закономірністю потужної роботи федерації, тренерського штабу та гравців.

Вперше у чоловічому командному олімпійському спорті збірна України зуміла виграти нагороди чемпіонату Європи. Ними стала бронза у Амстердамі. Жіноча збірна стрибнула ще вище - здобула бронзові медалі чемпіонату Світу. Відзначимо і прогрес чоловічої та жіночої національної збірної. Вони зуміли впевнено подолати груповий етап головного європейського турніру, чого їм не вдавалося на попередньому Євробаскеті.

Про все це почерзі у цифрах

БАСКЕТБОЛ 3х3

Чоловіча збірна України

Чемпіонат світу - 5 місце

Чемпіонат Європи - 3 місце

Жіноча збірна України

Чемпіонат світу - 3 місце

Чоловіча збірна України U-18

Чемпіонат світу - 5 місце

Чемпіонат Європи - 10 місце

Жіноча збірна України U-18

Чемпіонат Європи - 10 місце

Відразу два комплекти нагород з найбільших літніх турнірів привезли національні збірні України з баскетболу 3х3. Жіноча збірна другий рік поспіль піднялася на п'єдестал чемпіонату світу. Наша команда у складі Христини Філевич, Оксани Моллової, Ганни Зарицької і Дар'ї Завидної без поразок пройшла груповий раунд, після чого в чвертьфіналі перемогла Швейцарію. У півфіналі наші дівчата, на жаль, програли Угорщині, а в матчі за бронзу здобули перемогу над командою Нідерландів. Нагадаємо, в 2016 році жіноча збірна України з чемпіонату світу привезла срібло.

Чоловіча збірна України в складі Станіслава Тимофеєнка, Дмитра Ліповцева, Максима Закурдаєва і Олександра Кобця на світовій першості також подолала груповий раунд вигравши усі чотири матчі, після чого поступилася в першому раунді плей-оф господарям турніру - команді Франції.

Найбільш успішно наші хлопці виступили на континентальній першості. Подолавши кваліфікацію на турнір і вигравши обидва матчі в групі, наша команда впевнено вийшла в плей-оф. Обігравши Іспанію в 1/4 фіналу українська збірна в півфіналі поступилася Словенії, однак, зібравши останні сили, в матчі за бронзу дотиснула збірну Сербії і посіла третє місце на чемпіонаті Європи.

Відзначимо що на минулорічному чемпіонаті Європи наша чоловіча команда не зуміла подолати перший груповий етап фінальної частини, поступившись Словенії та Італії. Жіноча збірна України у 2016 році на континентальній першості виграла групу, перемігши Сербію та Італію, але програла вже у першому раунду плей-оф команді Швейцарії.

Щодо чоловічої команди віком до 18 років, то наші хлопці на світовій першості виграли усі 4 з 4 матчі групового етапу, але, на жаль, у першому раунді плей-оф поступились Словенії. На чемпіонаті Європи ця ж команда посіла 10 місце, як і жіноча збірна України з баскетболу, яка не зуміла вийти у фінальну частину світової першості, зігравши лише на чемпіонаті Європи серед баскетболісток віком до 18 років.

Чоловіча національна команда України з баскетболу стала останньою збірної нашої країни, яка завершила цьогорічний цикл чемпіонатів Європи в усіх вікових категоріях. Вашій увазі підсумки виступів збірних України на чемпіонатах Європи 2017 року, а також чемпіонатах світу з баскетболу 3х3.

Чоловіча збірна України в груповому раунді фінальної частини чемпіонату Європи здобула дві перемоги - над Грузією та Ізраїлем, поступившись Німеччині, Італії та Литві. Підопічним Мурзіна вистачило цього результату для виходу в плей-оф чемпіонату Європи, де в 1/8 фіналу українська національна команда програла фантастичній збірній Словенії. Відзначимо, що вихід в плей-оф Євробаскету став для нашої команди другим за всю історію українського баскетболу.

Національна чоловіча збірна України. ЄвроБаскет-2017

Результат - 16 місце (4 місце в групі, вихід до 1/8 фіналу)

Кращий гравець - Артем Пустовий (15,3 очка + 6,5 підбирання + 1,7 блок-шота. РЕ - 19,3)

Місце на ЄвроБаскеті-2015 - 22 (6 місце у групі, не вийшли в плей-оф)

Жіноча збірна України на континентальній першості в Чехії також подолала груповий раунд, однак, як і чоловіча команда, зупинилася на стадії 1/8 фіналу. Підопічні Володимира Холопова, посівши друге місце в групі, де поступилися лише Іспанії та перемогли Угорщину і Чехію, програли вже у першому матчі навиліт команді Словаччини. Відзначимо, що українка Аліна Ягупова - капітан та лідер нашої команди - стала найрезультативнішою баскетболісткою турніру та кращою за передачами.

Національна жіноча збірна України. ЄвроБаскет-2017

Результат - 10 місце (2 місце в групі, вихід до 1/8 фіналу)

Кращий гравець - Аліна Ягупова (21,3 очка + 5,5 підбирання + 5,5 передачі + 2,0 перехоплення. РЕ - 18,5)

Місце на ЄвроБаскеті-2015 - 16 (4 місце в групі, не вийшли в плей-оф)

Перемігши команду Латвії і поступившись збірним Литви та Ізраїлю, українська «молодіжка» посіла третє місце в своєму квартеті. Не зумівши нав’язати боротьбу Сербії в 1/8 фіналу підопічні Максима Міхельсона перемогли Чехію та Швецію в двох стартових матчах турніру за 9-16 місця, після чого в «фіналі» міні-турніру поступилися Туреччині. Відзначимо, що український захисник Святослав Михайлюк став найрезультативнішим гравцем турніру.

Чоловіча збірна України U-20. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон А)

Результат - 10 місце (3 місце в групі, програли у 1/8 фіналу, третій раунд матчів за 9-16 місця)

Кращий гравець - Святослав Михайлюк (20,4 очка + 6,4 підбирання + 4,4 передачі + 1,7 втрати. РЕ - 15,9)

Місце на ЄвроБаскеті-2016 - 8 (1 місце в групі, вихід до 1/4 фіналу)

Жіноча збірна до 20 років, яка виступала в Дивізіоні В, не зуміла повернутися в еліту. У груповому раунді українки стали лише 5-ми вигравши 1 матч з 6. В результаті підопічні Ольги Огороднікової виграли обидва матчі за 9-12 місця - у Ірландії та Румунії - і стали 9-ю командою турніру. Окремо варто відзначити виступ Ольги Яцковець, яка стала найкориснішою баскетболісткою турніру, другою в числі найрезультативніших і посіла друге місце серед кращих підбираючих на турнірі.

Жіноча збірна України U-20. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон В)

Результат - 9 місце (5 місце в групі, дві перемоги у матчах за 9-12 місця)

Кращий гравець - Ольга Яцковець (21,3 очка + 12,6 підбирання + 2,1 передачі + 2,0 перехоплення + 1,3 блок-шота. РЕ - 26,4)

Чоловіча збірна України до 18 років, незважаючи на гідну гру, не зуміла взяти жодної перемоги в груповому раунді. Команда Олександра Ворони в першому матчі турніру поступилася Італії, після чого дала справжній бій Іспанії та Сербії, проте утримати перевагу в цих матчах не зуміла. В 1/8 фіналу наша команда була також дуже близька до перемоги над Туреччиною (76:78), а в міні-турнірі за 9-16 місця перемогла Латвію, поступившись Фінляндії і Німеччині. Справжнім ньюсмейкером став захисник української збірної Ісууф Санон, який провів фантастичний турнір, ставши другим кращим за результативністю у Дивізіоні А.

Чоловіча збірна України U-18. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон А)

Результат - 12 місце (4 місце в групі, поразка у 1/8 фіналу, у турнірі за 9-16 місця посіли 12 місце)

Кращий гравець - Ісууф Санон (19,3 очка + 6,1 підбирання + 3,4 перехоплення, 2,7 передачі. РЕ - 17,3)

Місце на ЄвроБаскеті-2016 (Дивізіон В) - 2 (1 місце в групі, вихід у фінал)

Жіноча команда віком до 18 років в 5 матчах групового раунду виборола 2 перемоги і посіла 4 місце в своїй підгрупі з 6 команд. У підсумку команда Сергія Петренка випала в міні-турнір за 9-16 місця, в якому спочатку поступилася Нідерландам, після чого закінчила турнір перемогами над Австрією та Ісландією. Наступного року наші дівчата знову спробують повернутися до Дивізіону А.

Жіноча збірна України U-18. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон В)

Результат - 14 місце (4 місце в групі, не вийшли в плей-оф, 14 місце у турнірі за 9-16 місця)

Кращий гравець - Оксана Фастова (11,5 очка + 4,8 підбирання + 2,6 перехоплення + 2,5 передачі. РЕ - 10,4)

Місце на ЄвроБаскеті-2016 (Дивізіон В) - 13 (3 місце в групі, 13 місце у турнірі за 9-16 місця)

Як і рік тому була дуже близька чоловіча збірна віком до 16 років до того, щоб повернутися до Дивізіону А. Команда Ігоря Харченка вдало почала турнір, вигравши 3 з 5 матчів групового раунду і посівши друге місце у групі з 6 команд. Але, на жаль, у чвертьфінальному поєдинку українці програли Греції, після чого виграли міні-турнір за 5-8 місця, обігравши Угорщину та Бельгію. Відзначимо, що у 2016 році наші хлопці стали 4-ми.

Чоловіча збірна України U-16. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон B)

Результат - 5 місце (2 місце в групі, поразка у 1/4 фіналу, перемога у міні-турнірі за 5-8 місця)

Кращий гравець - Ігор Сергєєв (10,5 очка + 7,1 підбирання + 2,1 блок-шота. РЕ - 11,6)

Місце на ЄвроБаскеті-2016 (Дивізіон В) - 4

Близькі були до повернення в еліту і дівчата, які виступають у віковій категорії до 16 років. Наша команда досить впевнено пройшла групу, де виграла 4 поєдинки і лише в одному зазнала поразки, після чого обіграла Португалію в 1/4 фіналу. Нажаль в двох інших матчах команда Валерія Жартуна поступилась: спочатку українки у півфіналі програли Данії, після чого у матчі за 3 місце поступились Греції. Перемога хоча б в одному з цих матчів забезпечювала б нам місце у Дивізіоні А на наступний сезон, адже перепустку в еліту отримують три кращі команди.

Жіноча збірна України U-16. ЄвроБаскет-2017 (Дивізіон В)

Результат - 4 місце (2 місце в групі, поразка у матчі за 3 місце)

Кращий гравець - Вероніка Космач (17,9 очка + 5,4 підбирання + 2,4 передачі + 1,8 перехоплення. РЕ - 14,0)

Місце на ЄвроБаскеті-2016 (Дивізіон В) - 12 місце (3 місце в групі, 12 місце у турнірі за 9-16 місця)

Новини по темі
Айнарс Багатскіс: Те, через що пройшли українці, має стати фундаментом спортивної агресії у матчах збірної
Збірні23.05.2022
Айнарс Багатскіс: Те, через що пройшли українці, має стати фундаментом спортивної агресії у матчах збірної
Головний тренер чоловічої збірної України розповів про підготовку до матчів з Грузією та Іспанією
Володимир Драбіковський: Матч з Іспанією, як і раніше, ми готуємо у Києві
Збірні13.02.2022
Володимир Драбіковський: Матч з Іспанією, як і раніше, ми готуємо у Києві
Генеральний секретар ФБУ прокоментував фейки щодо можливого переносу матчу проти Іспанії
Дмитро Забірченко: Наше завдання – підійти до Єврочеленджера у найкращих кондиціях
Збірні24.07.2021
Дмитро Забірченко: Наше завдання – підійти до Єврочеленджера у найкращих кондиціях
Головний тренер чоловічої збірної України U-18 розповів про підготовку до серпневого турніру
Теми сьогоднішнього Overtime: профспілка баскетболістів, визначення перших учасників Олімпіади і звісно українські клуби у Євро Кубку
Збірні02.11.2019
Теми сьогоднішнього Overtime: профспілка баскетболістів, визначення перших учасників Олімпіади і звісно українські клуби у Євро Кубку
У Overtime: В’ячеслав Кравцов, Юрій Щербак , а також на прямому зв’язку Артем Ковальов і команда Університету ім. В.Стефаника, на студентському Чемпіонаті світу
Overtime. Усе про Амстердам, Мінськ і київський трнір на Троїцькій площі
Збірні29.06.2019
Overtime. Усе про Амстердам, Мінськ і київський трнір на Троїцькій площі
До початку кваліфікації на Чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 лишаються лічені години, усе найцікавіше про цей турнір в Overtime
Виконком ФБУ затвердив тренерський склад збірних України
Збірні11.12.2018
Виконком ФБУ затвердив тренерський склад збірних України
11 збірних з баскетболу 5х5, 6 збірних з баскетболу 3х3 отримали своїх наставників
Володимир Герун: Усі розуміють, що збірній потрібні перемоги!
Збірні30.08.2018
Володимир Герун: Усі розуміють, що збірній потрібні перемоги!
Молодий бігмен збірної України поділився своїми очікуваннями від історичного матчу з Іспанією
Матч Україна – Іспанія прийме столичний Палац спорту
Збірні24.07.2018
Матч Україна – Іспанія прийме столичний Палац спорту
Україна та Іспанія зіграють у Києві
Дві збірні України візьмуть участь у молодіжному чемпіонаті світу з баскетболу 3х3
Збірні19.07.2018
Дві збірні України візьмуть участь у молодіжному чемпіонаті світу з баскетболу 3х3
Спеціальне запрошення на чемпіонат світу отримала жіноча молодіжна збірна України з баскетболу 3х3
До уваги тренерів!
Збірні11.07.2018
До уваги тренерів!
У липні закінчується програма для отримання тренерської ліцензії, категорії "PRO"
Розклад матчів збірної України у другому раунді відбору на чемпіонат світу-2019
Збірні02.07.2018
Розклад матчів збірної України у другому раунді відбору на чемпіонат світу-2019
Чоловіча національна команда розпочне наступний етап матчем з Іспанією
Ажіотаж навколо гри. До матчу Україна – Латвія написали пісню
Збірні25.06.2018
Ажіотаж навколо гри. До матчу Україна – Латвія написали пісню
1-го липня уся Україна має бути у київському Палаці Спорту!
Збірна України поступилася з найрезультативнішим гравцем кваліфікації у складі
Збірні25.06.2018
Збірна України поступилася з найрезультативнішим гравцем кваліфікації у складі
Наш Станіслав Тимофеєнко став кращим снайпером турніру в Андоррі
Матчі збірної України проти Туреччини та Латвії покаже Хsport
Збірні24.06.2018
Матчі збірної України проти Туреччини та Латвії покаже Хsport
Хsport, ФБУ та FIBA підписали тристоронню угоду
Святослав Михайлюк: це честь грати за Лейкерс
Збірні23.06.2018
Святослав Михайлюк: це честь грати за Лейкерс
Український захисник дав ексклюзивний коментар після драфту НБА
Favbet