Всі категорії новин
Відомий американський журнал зробив інтерв’ю з висхідною зіркою українського баскетболу

Відомий американський журнал зробив інтерв’ю з висхідною зіркою українського баскетболу

Відомий американський баскетбольний журнал Slam у своєму черговому випуску присвятив матеріал висхідній зірці українського баскетболу 17-річній Катерині Коваль – інтерв’ю з українкою з'явилось в 245 номері видання.

До вашої уваги адаптований переклад матеріалу з Катериною Коваль.

У 10 років Катерині Коваль довелося зробити вибір між першими двома коханнями: балетом і баскетболом. Сьогоднішні дні демонструють, що вона зробила очевидно правильний вибір. Дивно, але у Коваль та її родини були сумніви щодо її баскетбольного майбутнього. Вона народилась не в баскетбольній сім’ї, і ніхто не припускав, що вона стане п’ятизірковим проспектом.

"Я думала вибрати балет, тому що спочатку не любила баскетбол. Але потім… я закохалася в гру", — каже вона.

Народившись в Україні, Коваль зразу знала, що вона достатньо талановита. Їй було лише 12 років, коли вона грала проти 15-річних. Два роки тому головний тренер шкілької команди Long Island Lutheran Крістіна Райті побачила хайлайти Коваль і переконала її переїхати за 4664 милі від дому, щоб приєднатися до програми. "Було важко прийняти факт, що я залишаю сім’ю, друзів, усе, що я люблю і до чого звикла", – каже вона.

Незважаючи на те, що це рішення потенційно могло змінити життя, Катерина була в захваті від такого кроку. "Ідея дізнаватись нові речі, здобувати кращу освіту, грати в баскетбол проти найкращих гравців країни дуже захоплює мене", — каже вона. "Ця частина перекривала весь стрес".

Ви знайдете Коваль на верхніх позиціях рейтингів на будь-якому турнірі, у якому вона бере участь, включаючи виступи за збірну України (за яку вона почала грати, коли їй було 12). Вона успішно зіграла на FIBA ​​U16 Women's European Challengers, набираючи в середньому 26 очок і 14,2 підбирання за гру і продовжує грати за збірні України в класичному баскетболі та баскетболі 3х3.

Коваль моделює свою гру на чемпіонів НБА та WNBA Ніколи Йокіча та Ейжа Вілсон. "Мені подобається Нікола Йокіч і те, як він вміє віддавати м’яч і кидати. Я також люблю Ейжа Вілсон, її гру та атлетичність".

Універсальність Коваль дозволяє їй розтягувати захист суперниць і забивати трьохочкові. "Це якась неповага до мене — залишати мене відкритою, думаючи, що я не вмію кидати дальні", — каже вона. Головний козир українки - її характер. Це те, що робить її особистістю. "Ви, ймовірно, не побачите, як я посміхаюся чи сміюся під час гри", — каже вона. "Ми можемо дружити поза майданчиком. Я можу обійняти вас після гри, але якщо ми граємо один проти одного, ви повинні знати, що я люблю перемагати і ненавиджу програвати".

Коваль стала гравцем, проти якої тренери суперників повинні придумувати моменти стримування. "Я починаю кожну окрему гру, знаючи, що буду грати з подвійною, навіть з потрійною опікою", - каже вона. Але поставте проти неї трьох захисників, і вона віддасть м’яч своїм партнеркам по команді для відкритих кидків. "Я просто віддам цей м’яч і продовжуватиму це робити, тому що це правильна гра"

У Коваль вже намічені кар’єрні цілі. Які вони цього року? "Виграти національний титул зі своєю командою", — каже вона. Потім вона посміхається і додає: "І потім прийму рішення про вступ до коледжу".

Читайте: Катерина Коваль: Завжди пам'ятаю, що я з України, мої перші кроки зроблені в українському баскетболі

Зростаюча кількість листів із пропозиціями Коваль включає в себе найкращі програми, такі як LSU, Notre Dame, Duke і Stanford, і у українки все ще заплановано багато офіційних візитів. Яку б програму вона не вирішила прийняти, її мета залишається незмінною.

"Наступна мета — виграти національний чемпіонат зі своєю командою коледжу, а у довгостроковій перспективі – це WNBA".

Новини по темі
Лень став найрезультативнішим у Сакраменто, Скапінцев провів рекордні хвилини за Бостон
Лень став найрезультативнішим у Сакраменто, Скапінцев провів рекордні хвилини за Бостон
Українські легіонери провели чергові матчі в рамках підготовки до сезону в НБА
Михайлюк набрав 16 очок у дебютному матчі за Юту, у Скапінцева 5 очок за Бостон
Михайлюк набрав 16 очок у дебютному матчі за Юту, у Скапінцева 5 очок за Бостон
Два українські баскетболісти зіграли сьогодні в підготовчих матчах НБА
Артем Ковальов змінив команду в Естонії
Артем Ковальов змінив команду в Естонії
Український форвард Артем Ковальов продовжить свої виступи в естонській команді Кейла Кулбет.
Захисник збірної України U-18 продовжить кар'єру в NCAA
Захисник збірної України U-18 продовжить кар'єру в NCAA
Студентські команди NCAA Div I оголошують заявки на сезон 2024/25
Favbet
voda ua