Всі категорії новин
Від італійської Серії А2 та Кореї до Єврокубку: де зараз грають учасники минулого Матчу всіх зірок Суперліги

Від італійської Серії А2 та Кореї до Єврокубку: де зараз грають учасники минулого Матчу всіх зірок Суперліги

19 лютого 2022 року, в київському Палаці спорту відбудеться довгоочікуваний баскетбольний івент — Матч Зірок Суперліги Windrose! Столична арена прийматиме протистояння команд кращих українських гравців та топових легіонерів елітного дивізіону, а також традиційні конкурси.

Матч зірок Суперліги Windrose повертається! Квитки вже у продажу!

А поки ми готуємось до нового Матчу зірок, є час згадати минулорічний та подивитись, де зараз грають баскетбольні зірки українського чемпіонату 2020 року.

Два роки тому у Києві протистояння зірок Легіону та найкращих українських гравців закінчилося перемогою легіонерів із рахунком 126:119.

Зірки України:

Кирило Марченко – 2 очки

Захисник два роки тому грав у Хіміку, а цей сезон проводить у Одесі, де за 18 хвилин в середньому набирає 2,7 очка.

Максим Луценко – 5 очок + 10 підбирань + 6 передач + 5 перехоплень

На Матчі зірок 2020 Луценко представляв Миколаїв, а в минулому сезоні пішов на підвищення, ставши чемпіоном України з Прометеєм. В цьому сезоні грає у Тернополі, де за 25 хвилин набирає в середньому 10,0 очок та 4,9 підбирань.

Андрій Войналович – 10 очок

Форвард у 2020 році грав за Хімік, а цього сезону перебрався до Київ-Баскета, де має важливу роль у команді. У 16 матчах він в середньому проводить на майданчику 23 хвилини, набираючи 5,6 очок.

Читайте: Згадати все. Попередній Матч Зірок Суперліги виграли легіонери, тоді як усі конкурси залишилися за українцями

Олексій Онуфрієв – 4 очки

Форвард брав участь у Матчі зірок ще у 2010 році, а загалом у нього шість подібних матчів. Весь час він на них він представляє Миколаїв, де грає і цього сезону, набираючи 1,8 очка за 11 хвилин на майданчику в середньому. Хоча минулого сезону гравця, який провів 18 років у клубі, в заявку не включили, але цьогоріч він повернувся до команди.  

Максим Конате - 14 очок

Представник Прометея у тому Матчі зірок наступний сезон провів у Миколаєві, а зараз виступає у Черкаських Мавпах. У середньому на його рахунку 5,4 очки та 2,7 підбирань за гру.

Богдан Близнюк – 11 очок + 4 передачі

Форвард тоді проводив перший сезон в українському баскетболі, захищаючи Київ-Баскет. Після двох сезонів в команді влітку Богдан приєднався до іншої столичної команди Будівельника. Наразі в 22 матчах він в має 26 хвилин, за які набирає 10,5 очок, робить 3,7 підбирань та 2,4 передачі.

Денис Лукашов - 6 очок + 5 підбирань + 4 передачі

Захисник після повернення в Україну вже третій сезон грає у Прометеї. В цьому сезоні у нього 22 матчі і 21 хвилина в середньому у Суперлізі, за які він набирає 7,2 очки, робить 2,9 підбирань та 3,1 передачі.

Читайте: Дейшов Френсіс: Якщо мене оберуть на данк контест, я підготую щось дуже цікаве для глядачів

Кирило Фесенко 14 очок

Екс-центровий НБА на той час виступав у Дніпрі, але у минулому сезоні зіграв лише у трьох матчах, а цього сезону успішно захищає кольори іранського Санайе Хормозган. В 12 матчах цього сезону він в середньому набирає 13,5 очок та робить 12,5 підбирань.

Максим  Пустозвонов 22 очки + 5 підбирань + 6 передачі

За час, що пройшов він того Матчу всіх зірок Максим змінив призвіще на Звонов, столичний Київ-Баскет на Будівельник, а ось в цьому сезоні і досі перебуває без команди, хоча і не повідомляв про можливе завершення кар’єри.

Максим Корнієнко 14 очок + 8 підбирань

Вихованець Дніпра останні два сезони провів в клубі, який його виховав, а на цей сезон повернувся до Болгарії, де вже грав у сезоні 2016/17 і став чемпіоном країни. Наразі центровий має місце у стартовій п’ятірці Спартака Плевен, набираючи 8,3 очки та роблячи 4,8 підбирань за гру.

В'ячеслав Петров 9 очок + 6 підбирань + 6 передач

Центровий грав у Київ-Баскеті, а після того сезону перебрався до Прометея. В цьому сезоні в середньому він грає 17 хвилин, за які набирає 7,2 очок та робить 3,2 підбирання.

Андрій Мироненко 8 очок + 5 передач

Форвард на той час представляв Запоріжжя, але влітку 2020 року перебрався до Хіміка, де грає і досі. В цьому сезоні у нього 18 хвилин та 3,4 очки за 22 проведені гри.

Читайте: Згадати все. Попередній Матч Зірок Суперліги виграли легіонери, тоді як усі конкурси залишилися за українцями

Зірки Легіону:

Генрі Дугат 14 + 8 підбирань + 9 передач

Представник Черкаських Мавп – єдиний легіонер з Матчу зірок 2020, який має шанс зіграти і цьогоріч. В 2019 році він перейшов до Дніпра, в складі якого виграв чемпіонат України. В минулому сезоні за Дніпро він провів 11 ігор, а по ходу цього сезону Дугат приєднався до Черкаських Мавп.

Квентін Пітерсон 16 + 9 підбирань + 11 передач - 5 втрат

Американський захисник в тому сезоні вражав своєю результативністю за Миколаїв. В минулому сезоні він підписав контракт з датським Баккен Беарз. В Україні його середні показники за гру складали 29,5 очка, 6,1 передачі та 7,6 підбирання, а в Данії його признали MVP регулярного сезону. Там він набирав 21,9 очок, робив 6,2 підбирання та 4,2 передачі.

В цьому сезоні Пітерсон грає у Туреччині, де представляє Газіантеп. В 15 матчах сезону на його рахунку 17,9 очок, 4,9 підбирань та 4,7 передач.

Кіндал Хілл 8

В тому сезоні Хілл представляв Київ-Баскет, а далі влітку перебрався до Бундесліги, підписавши контракт з Міттльдойчером. Цей сезон Хілл проводить у італійській Серії А2 за клуб Атланте Євробаскет Рома.

Сеад Хаджифейзовіч 8 + 4 передачі

Колоритний боснієць провів сильний сезон і був вибраний вболівальниками до стартової п’ятірки Матчу зірок 2020. Влітку того року він перепідписав контракт з Черкаськими Мавпами, але минулий сезон складався не так вдало і в грудні з ним був розірваний контракт.

Закінчував сезон Сеад у рідній Боснії у клубі Бошна, а цей сезон почав у сербській Колубарі, за яку, щоправда, зіграв наразі лише 3 гри.

Рамэл Браун 4 + 5 підбирань

Американський форвард відіграв два сезони в Одесі. В минулому в середньому набирав 8,8 очок та 7,3 підбирань. В цьому році він грає в одному з аутсайдерів чемпіонату Фінляндіі в Катайї, за яку набирає 7,1 очок та робить 6,8 підбирань.

Брюс Мессі 16 + 10 підбирань + 4 передачі

Мессі став лідером Одеси за півтора проведених років і на минулий сезон перебрався до Київ-Баскету. В його активі 9,1 очки, 2,8 підбирань та 3,8 передач за 23 хвилини в середньому на майданчику.

Влітку Мессі перебрався до чемпіонату Туреччини, підписавши контракт з Орманспором з другого дивізіону.

Діон Райт 16

Діон Райт став першим підписаним легіонером Черкаських Мавп сезону-2019/20 і він виправдав сподівання. Один із найрезультативніших гравців сезону, учасник Матчу Зірок-2020, найкращий за кількістю підбирань команди, Райт залишився в команді ще на один сезон. Минулого сезону він набирав 15,4 очки та збирав 4,6 підбирань.

Восени Діон Райт перебрався до клубу іранської Суперліги Чемідор Тегеран, за який встиг провести 6 матчів. Щоправда, останній ще 12 листопада минулого року.

Льюїс Салліван 14 + 6 підбирань

Американский форвард розпочав свою європейську кар’єру у Хіміку і перед тим Матчем всіх зірок став кращим гравцем січня у Суперлізі. Після вдалого сезону він залишився ще на рік у Хіміку. В минулому сезоні він в середньому набирав 16,2 очки, робив 9,7 підбирань та 2,6 передач. Він став самим ефективним гравцем регулярного чемпіонату.

В цьому сезоні він грає у складі одного з лідерів італійської Серії А2 Орасі Равена, де є гравцем основи, набираючи 12,7 очок та роблячи 8,8 підбирань за гру.

Майкл Маєрс 2

Американскький центровий в тому сезоні став кращим скорером, тому Прометей зробив все, щоб залишити його в команді. Якщо в першому сезоні він набирав в середньому 15,5 очки, то в минулому – 11,7 очки та 5,8 підбирань.

Цей сезон Маєрс проводить у корейському Сувоні, де за 32 матчі жодного разу не вийшов в старті і має скромну статистику у 6,5 очок та 4,9 підбирань за гру.

Джаред Террелл 8 + 5 передач

Екс-гравець НБА два сезони провів у Дніпрі. В минулому сезоні в 44 матчах він в середньому набирав 13,6 очок. Робив 2,8 підбирань та 2,2 передачі за 24 хвилини. Буквально до останнього він залишався без клубу, але на минулому тижні його підписав турецький Тюрк Телеком, який такод грає у Єврокубку.

Делван Грем 10 + 6 підбирань

Центровий став єдиним представником Харківських Соколів у тому Матчі всіх зірок. В минулому сезоні він залишився в команді і став її лідером, набираючи в середньому 20,3 очки, роблячи 9,4 підбирання. Влітку заключив контракт з Аль-Насром з Саудівської Аравії.

Брендон Рендольф 10 + 6 передач

Захисник Запоріжжя після результативного сезону у Суперлізі (19,8 очок, 3,4 підбирання) перебрався у Данію, підписавши контракт з клубом Рандерс. Там він набирав 14,1 очок та робив 4,1 підбирання та 4,7 передач.

Цей сезон Рендольф розпочинав у косовському Голден Айгл, але після 8 зіграних матчів повернувся до Рандерса в кінці грудня і вже встиг зіграти у двох матчах.

Новини по темі
Бронза для Київ-Баскета — емоції та церемонія нагородження: фотогалерея
Бронза для Київ-Баскета — емоції та церемонія нагородження: фотогалерея
Столична команда завоювала медалі за підсумком сезону 2023/24
Київ-Баскет переміг Черкаські Мавпи в серії за бронзу: відео коментарів після гри
Відео23.04.2024
Київ-Баскет переміг Черкаські Мавпи в серії за бронзу: відео коментарів після гри
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою киян
Вадима Заплотинського визнано найкращим гравцем захисного плану сезону Суперліги
Вадима Заплотинського визнано найкращим гравцем захисного плану сезону Суперліги
Лідер Київ-Баскету допоміг столичному клубу завоювати бронзу
Андрій Агафонов — найкращий центровий сезону Суперліги Favbet
Андрій Агафонов — найкращий центровий сезону Суперліги Favbet
Бігмен Черкаських Мавп отримав індивідуальну нагороду
Київ-Баскет переміг Черкаські Мавпи та завоював бронзу Суперліги Favbet
Київ-Баскет переміг Черкаські Мавпи та завоював бронзу Суперліги Favbet
Команда Дмитра Забірченка виграла обидва матчі серії
Дніпро обіграв Рівне і вийшов вперед в фінальній серії: хайлайти Суперліги Favbet 20 квітня
Дніпро обіграв Рівне і вийшов вперед в фінальній серії: хайлайти Суперліги Favbet 20 квітня
Дивіться кращі моменти першого матчу фінальної серії Дніпро - Рівне-ОШВСМ
Дніпро отримав лідерство в фіналі з БК Рівне: відео коментарів після гри
Відео20.04.2024
Дніпро отримав лідерство в фіналі з БК Рівне: відео коментарів після гри
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою господарів
Дніпро переміг Рівне в першому матчі фіналу Суперліги Favbet
Дніпро переміг Рівне в першому матчі фіналу Суперліги Favbet
Команда Володимира Коваля вийшла вперед у чемпіонській серії
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Відео20.04.2024
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Дивіться першу гру чемпіонської серії
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Воїни відвідали гру між Київ-Баскетом та Черкаськими Мавпами
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Дивіться яскраві моменти першого матчу бронзової серії Суперліги Favbet
Київ-Баскет перемiг Черкаськi Мавпи в захоплюючому протистояннi бронзової серiї: вiдео коментарiв
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Молодий захисник Київ-Баскета продемонстрував чудову гру
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
Кияни вийшли вперед в бронзовій серії плей-оф з Черкаськими Мавпами
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Наставник Старого Луцька розповів про підсумки сезону команди Суперліги
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Один із лідерів Рівного про майбутню фінальну серію чемпіонату
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Один з лідерів Дніпра — про майбутню фінальну серію з Рівним
Favbet