Всі категорії новин
Збірна України з кібербаскетболу візьме участь у FIBA Esports Open-2020

Збірна України з кібербаскетболу візьме участь у FIBA Esports Open-2020

ФІБА анонсувала другий турнір з кібербаскетболу FIBA Esports Open-2020. У ньому візьмуть участь збірні 38-ми країн, серед яких і Україна. Змагання пройдуть 12-13 грудня.

Відзначимо, що збірна України була серед дев’яти перших учасникі від Європи у стартовому турнірі FIBA Esports Open-2020, який відбувся цього літа.

Наразі Федерація баскетболу України та Федерація кібербаскетболу України формують склад нашої збірної для участі у другому міжнародному старті.

Цього разу лише від Європи стартуватиме 18 команд: Україна, Австрія, Білорусь, Хорватія, Кіпр, Боснія і Герцеговина, Чехія, Німеччина, Велика Британія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Португалія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина, Росія.

Європа

Африка, Близький Схід, Південно-Східна Азія

Америка

 

Цей важливий міжнародний старт відбуватиметься у форматі Pro-AM 5x5, де кожен з геймерів виступатиме гравцем індивідуального архетипу, створеного власними зусиллями. Заявка збірної України уже сформована, вже днями ми оголосимо склад команди у яку увійде сім геймерів. Наразі збірники готуються до чемпіонату Європи, виступаючи у товариському турнірі Pro-AM 5x5, де сьогодні відбудеться фінальний матч між "Одесою" та "Київ-Баскетом".  


Варто відзначити, що Федерація Кібербаскетболу України (президент М. Утєхін) нещодавно стала асоціативним членом ФБУ. Це рішення було прийнято на Виконкомі ФБУ 28-го вересня.

Favbet