Всі категорії новин
Українці за кордоном: повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Українці за кордоном: повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Центровий збірної України та Гран-Канарії Артем Пустовий повернувся до Барселони – він зіграв на Палау Благауна, де провів останні три сезони.

Проти каталонців Пустовий провів на майданчику майже 13 хвилин, за які набрав 10 очок (4/9 двоочкових, 0/1 триочкових, 2/2 штрафних) та зробив 1 підбирання.  Його команда поступилась лідеру чемпіонату 80:98 та йде на 10-й сходинці турнірної таблиці.

Андрій Грицак вийшов в стартовій п’ятірці та допоміг Прату Ховентуду обіграти Іраургі 96:78 в матчі другого дивізіону чемпіонату Іспанії. За 15 хвилин на майданчику він не набрав очок, зробив 2 підбирання.

Артем Ковальов допоміг Клавіхо виграти у матчі проти Наварри (94:87) у матчі третього дивізіону Іспанії. Українець провів на майданчику 20 хвилин, набравши 12 очок, зробивши 1 підбирання та 1 передачу.

Сергій Павлов не брав участі у грі Мелільї проти Касерес (75:79) у матчі другого дивізіону чемпіонату Іспанії.

Вячеслав Бобров провів 4 хвилини на майданчику у матчі чемпіонату Франції проти Роана. Результативними діями українець не відзначився, а його команда перемогла 98:91 і піднялась на 8 сходинку турнірної таблиці чемпіонату Франції.

У Латвії відбулось українське дербі – лідер латвійсько-естонської ліги ВЕФ поступився Тарту 86:93. За ВЕФ майже 14 хвилин провів Віталій Зотов, набравши 3 очки, зробивши 1 підбирання та 2 передачі. Одним з кращих у переможців став Олександр Ковляр, на рахунку якого 16 очок, 5 підбирань та 2 передачі за 23 хвилини. ВЕФ залишився на першому місці, Тарту йде 9-ю за два матчі до завершення регулярного чемпіонату.

Ще одна зустріч українців могла відбутись у Литві в матчі Невежіс – Пено Жвайгждес, але гравець господарів Дмитро Тихонов на майданчику не з'явився. А ось легіонер Пено Жвайгждес Дмитро Скапінцев провів на майданчику 23 хвилини, набрав 13 очок (6/6 двоочкових, 1/2 штрафних), зробив 5 підбирань і допоміг своїй команді перемогти 92:85.

Для Пено Жвайгждес це лише четверта перемога в сезоні. Команда йде на 10-й сходинці турнірної таблиці, тоді як Невежіс, маючи 5 перемог у 22 іграх, знаходиться на сходинку вище.

Владислав Коренюк дебютував за Ювентус (його команда поступилась Літкабелісу 93:94). Українець відіграв 22 хвилини, набрав 14 очок (6/8 двоочкові, 2/3 штрафні) та зібрав 3 підбирання.

Бонн Телеком нашого Олександра Липового вийшов у лідери Бундесліги (Бавария не грала через коронавірус в команді і має два матчі в запасі), перемігши Байрот 86:65, але Липовий, якого лише за два дні до гри підписали, не дебютував за нову команду.

Іван Ткаченко відіграв 15 хвилин у матчі свого Хельсінкі Сігаллс проти Карту Баскет. На рахунку українця 8 очок та 4 підбирання. Його команда поступилась 72:82, йдучи п’ятою у турнірній таблиці.

Джером Рендл, який продовжує кар’єру в Ірані, допоміг своєму Мехраму Тегеран вийти до чвертьфіналу плей-офф. В першому матчі проти Хузестана в 1/8 фіналу Рендл за 37 хвилин набрав 23 очки та зробив 5 передач, а його команда перемогла 83:80. За два дні Мехрам переміг 80:73, але вже без Рендла.

Чеські легіонери Ілля Сидоров та Олександр Мішула не грали на вихідних – їх команди зіграють 23 березня. В цей же день може дебютувати за хорватський Дубровнік Олександр Бєліков.

Новини по темі
Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії
Українці за кордоном: дабл-дабл Бринюка, 15 очок Чумакова в Грузії
Огляд виступів українських баскетболістів за 23 квітня
Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви
Українки за кордоном: у Балабан 10 очок в чемпіонаті Литви
Огляд виступів українських баскетболісток за 22 квітня
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль стала однією з кращих в збірній світу
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Український захисник відзначився ефектним моментом у грі регулярного чемпіонату
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Український захисник провів свій накйращий матч в сезоні
Favbet