Всі категорії новин
Європейське літо. Де, коли і з ким гратимуть усі молодіжні збірні України

Європейське літо. Де, коли і з ким гратимуть усі молодіжні збірні України

ЗБІРНА УКРАЇНИ U-16

Зайнявши на чемпіонаті Європи 2014 року 14 місце збірна України U-16 опустилася до Дивізіону B. На наступній континентальній першості кадетській збірній повернутися в еліту не вдалося (10 місце). Ще одну спробу піднятися в когорту найсильніших наша команда зробить на майбутньому турнірі в Софії.

Тренер - Андрій Харчинський

Євробаскет-2016. Кадети. Дивізіон B

Софія, Болгарія. 11 - 20 серпня

Група С

Норвегія

Словенія

Румунія

Австрія

Косово

УКРАЇНА

Жіноча збірна U-16 на континентальній першості в румунській Ораді також виступатиме у другому за силою європейському дивізіоні. Останнього разу наші дівчата змагалися в Дивізіоні А в 2008 році в польському Катовіце, де посіли останнє 16 місце, опустившись у другий за силою дивізіон, в якому виступають й досi.

Тренер - Олександр Чередніченко

Євробаскет-2016. Кадетки. Дивізіон B

Орадя, Румунія. 5 - 14 серпня

Група В

Албанія

Данія

УКРАЇНА

Греція

Люксембург

Ісландія

ЗБІРНА УКРАЇНИ U-18

Юніорська збірна України на майбутньому чемпіонаті Європи знову спробує завоювати путівку до Дивізіону А. Посівши 15 місце на минулорічній континентальній першості в грецькому Волосі українська збірна U-18 опустилася до Дивізіону В, в рамках якого виступить на цьогорічному турнірі в Скоп’є, який стартує 29-го липня.

Тренер - Олександр Ворона

Євробаскет-2016. Юніори. Дивізіон B

Скоп'є, Македонія. 29 липня - 7 серпня

Група D

Албанія

Англія

Словаччина

Шотландія

УКРАЇНА

Грузія

Як і перед однолітками з чоловічої команди U-18, перед українськими дівчатами в липні буде стояти завдання повернутися до елітного європейського дивізіону, де українська команда востаннє виступала у 2011 році в румунськiй Ораді (15 місце).

Тренер - Елеонора Чек

Євробаскет-2016. Юнiорки. Дивізіон В

Сараєво, Боснія і Герцеговина. 23 - 31 липня

Група B

Білорусь

Данія

УКРАЇНА

Польща

Албанія

ЗБІРНА УКРАЇНИ U-20

Єдиною збірної України, яка цього літа зіграє в Дивізіоні А є молодіжна чоловіча команда, яка виступить в Гельсінкі серед кращих команд континенту віком до 20 років. Відзначимо, що за останні 8 років чоловіча молодіжна збірна України опускалася до другого дивізіону лише один раз - в 2013 році, зумівши вже на наступній першості виправити становище, посівши третє місце і повернувшись в число кращих команд Європи.

Тренер - Максим Мiхельсон

Євробаскет-2016. Молодіжний чемпіонат, хлопцi. Дивізіон А

Гельсінкі, Фінляндія. 16 - 24 липня

Група С

Сербія

Словенія

УКРАЇНА

Латвія

Жіноча молодіжна збірна України вперше в своїй історії зіграє в Дивізіоні В - раніше наші дівчата виступали виключно в когорті найсильніших. Зайнявши 16 місце на турнірі 2015 року в іспанській Лансаротi команда U-20 вирушила до Дивізіону B, в рамках якого почне свої виступи на чемпіонаті Європи вже 9 липня.

Тренер - Сергій Вознюк

Євробаскет-2016. Молодіжний чемпіонат, дiвчата. Дивізіон B

Підгірці, Чорногорія. 9 - 17 липня

Група А

УКРАЇНА

Чехія

Угорщина

Favbet