Всі категорії новин
Десмонд Йяму: Хочеться на максимумі провести матчі Баварії до кінця сезону, а влітку добре виступити за збірну України

Десмонд Йяму: Хочеться на максимумі провести матчі Баварії до кінця сезону, а влітку добре виступити за збірну України

Влітку в матчах Євробаскету U-16 Десмонд Йяму був одним з найяскравіших гравців в складі збірної України. Після чемпіонату Європи Йяму офіційно став гравцем одного з грандів німецького баскетболу – мюнхенської Баварії і нинішній сезон проводить в команді U-19, незважаючи на те, що йому лише 16 років.

При цьому Десмонд має непогані цифри – в середньому за Баварію в чемпіонаті він грає 18 хвилин, набираючи 8,2 очки та роблячи 6,0 підбирань. На минулому тижні Баварія приймала в себе етап кваліфікації турніру аdidas Next Generation Tournament – аналог Євроліги. Мюнхенський клуб невдало виступив, програвши всі чотири матчі, а єдиним гравцем команди, які потрапив до топ-20 за показником РЕ став український центровий. Десмонд набирав в середньому 8,5 очка, 7,8 підбирання та 1,5 перехоплення за гру, проводячи на майданчику 21:30 хвилини. РЕ 11,0 (19-е місце серед всіх гравців).

Олександр Ковляр: До матчів збірної постараюся не просто бути в цій же формі, а й покращити її

Про своє перебування в Баварії, а також планах на сезон Десмонд Йяму розповів прес-службі ФБУ.

- Для початку розкажи, як потрапив до Баварії.

- Після початку повномасштабного вторгнення я виїхав з Харкова і перебрався до Мюнхену. Тут я шукав клуб, де можна було б тренуватись. Я знав про Баварію, але чесно, не дуже сподівався, що мене туди візьмуть. Але вдома вирішили як мінімум спробувати, вдалось попасти на тренування команди U-16 і мені дозволили займатись з ними. А вже після чемпіонату Європи ми домовились про умови, на яких я залишусь в команді.

- Задоволений перебуванням в команді? Як атмосфера в колективі?

- Так, тут гарні одноклубники, тренери, відмінний колектив. Все чудово. Гарні умови для роботи, тренувань, тренери завжди готові допомогти, якщо треба.

Незважаючи на те, що я не дуже розмовляю німецькою і не досконало англійською, але знаходимо спільну мову. Наприклад, з балканськими гравцями – з Хорватії, Сербії. Вони майже розуміють українську.

- Як справа з вивченням німецької? І чи продовжуєш навчатись в українській школі?

- Ходжу в школу, де майже кожен день вивчаємо німецьку. Це окрім того, що вчусь дистанційно в коледжі в Харкові. Намагаюсь старанно вчитись, щоб отримати гарний атестат.

- Розкажи про тренування в Баварії.

- У нас багато тактичних тренувань, розбір суперників, з якими будемо грати. Також не забуваємо про фізичні навантаження. Зазвичай це два тренування в день, але на вранішнє не всі проходять через навчання. Зазвичай понеділок у нас вихідний, тому що в суботу грає дубль, а в неділю – наша команда U-19.

- Над чим особисто ти в першу чергу працюєш?

- В першу чергу працюю над своєю грою в захисті. Наприклад, ті ж ігри на Євробаскеті показали, що при пік-н-ролах мені важно зупиняти захисників.

- На минулому тижні Баварія зіграла у відборі турніру аdidas Next Generation Tournament. Офіційний сайт змагань відмітив тебе, як гравця, за яким варто спостерігати. Як відносишся до подібних матеріалів?

- Перед турніром ми провели дві гри з італійськими командами. В другій я набрав майже 30 очок і можливо через це мене відмітили автори статті. Але вважаю, що наразі в команді U-19 я поки особливо не виділяюсь, тому не думаю, що за мною треба було спостерігати.

- На турнірі ви програли всі чотири гри – Жальгірісу 68:82, Панатінайкосу 58:75, Мілану 72:90 і складеній організаторами збірній команді проспектів з різних країн 71:87. Прокоментуй виступи команди і свої особисто.

- Вважаю, що з Жальгірісом і Міланом ми непогано розпочали, але в другій половині ми збавляли і нас "закидували". З Панатінайкосом  і в останній грі ми навпаки не надто вдало розпочали, а після великої перерви не виходило наздогнати суперника.

Щодо мене, то першу гру я провів добре, наступні дві гри – на рівні, а ось останню – невдало.

- Як команда виступає в чемпіонаті Німеччини і яку свою гру з проведених виділиш?

- Ми стартували з двох поразок, але далі ні разу не програли і зараз ділимо другу-третю сходинку регулярного чемпіонату, але попереду ще половина турнірної дистанції (Баварії залишилось провести 7 матчів - прим).

Мабуть, серед своїх ігор виділю проти Бамбергу, де я набрав 16 очок, а команда зіграло вдало і впевнено виграла.

- Які цілі перед собою ставиш на решту сезону?

- Дуже хочеться на максимумі провести матчі до кінця сезону, набрати багато очок, допомогти команді в захисті. І звичайно планую добре виступити за збірну України влітку.

- Тобі подобається більше європейський баскетбол чи НБА?

- Мені більше подобається європейський баскетбол, тому що тут більше тактичної гри, більше гри в захисті.

- А на кого з гравців рівняєшся?

- Коли почав грати в баскетбол, то рівнявся на Кевіна Дюранта, але зараз розумію, що я граю на іншій позиції. Зараз більше дивлюсь на таких гравців як Янніс Адотокумбо, наприклад.

- Ну і на завершення, як я розумію, то влітку тебе побачимо в збірній U-18. Як вважаєш, які шанси у команди піднятись до Дивізіону А?

- Якщо запросять до збірної, я звісно приїду.

Минулого літа зі збірною U-16 ми були непогано готові, провели чудові збори в Іспанії, але як виявилось, в нашій групі було два майбутні фіналісти чемпіонату Європи, яких нам перемогти не вдалось.

Мені здається, що цього літа в збірній U-18 буде гарний підбір виконавців, тому я думаю, що шанси непогані піднятись у Дивізіон А.

Новини по темі
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль та Дар'я Бірюк взяли участь у Nike Hoop Summit
Катерина Коваль стала однією з кращих в збірній світу
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Аллей-уп Святослава Михайлюка увійшов до топ-3 кращих моментів дня в НБА
Український захисник відзначився ефектним моментом у грі регулярного чемпіонату
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Святослав Михайлюк повторив рекорд за набраними очками в НБА
Український захисник провів свій накйращий матч в сезоні
Українці за кордоном: Михайлюк набрав 9 очок, у Леня 11 зіграних хвилин
Українці за кордоном: Михайлюк набрав 9 очок, у Леня 11 зіграних хвилин
Огляд виступів українських баскетболістів за 11 квітня
Українці за кордоном: 7 очок Геруна в Японії, у Сидорова 15 очок в ЛЕБЛ
Українці за кордоном: 7 очок Геруна в Японії, у Сидорова 15 очок в ЛЕБЛ
Огляд виступів українських баскетболістів за 10 квітня
Лука Лохманчук зіграв на турнірі Adidas Next Generation Tournament
Лука Лохманчук зіграв на турнірі Adidas Next Generation Tournament
Команда українцят зайняла третє місце на етапі в Парижі
Лука Лохманчук в юнацькій Євролізі: відеотрансляція третього ігрового дня
Відео07.04.2024
Лука Лохманчук в юнацькій Євролізі: відеотрансляція третього ігрового дня
Лука Лохманчук грає на турнірі Adidas Next Generation Tournament
Favbet