Всі категорії новин
15 порад для найкращого тренування

15 порад для найкращого тренування

Як найкращим чином провести тренування? Відповіді в методичному матеріалі від Мета Монро в обробці Валентина Мельничука.

1. Плануйте все до хвилини

Розпочинайте тренування з планом. Ретельно визначте цілі на цей день і сплануйте вправи, які необхідно виконати для досягнення цих цілей. Вирішіть, скільки часу ви хочете витратити на кожен сегмент тренування, і майте на увазі, що більшість людей не надто уважні.

 Постарайтеся, щоб вправи тривали 5, 10 або 15 хвилин. Не більше. Гравці втрачають концентрацію і починають виконувати вправи без високої концентрації та ігрової швидкості.

2. Час ваших сегментів.

Якщо є, використовуйте табло під час вправ і сегментів.

Ви зможете залишатися за часом згідно з вашим планом і постійно рухатися в потрібному темпі.

3. Довше - це не краще

Стара думка про те, що чим довше ви тренуєтеся, тим кращий результат отримаєте, не обов'язкова. Це не ті хвилини, які ви вкладаєте у вдосконалення своєї команди, а ті хвилини, які змінюють її. Тренування, яке триває півтори години, яке постійно рухається, ефективно використовує кожну доступну секунду і орієнтовано на досягнення конкретних цілей, набагато більш ефективне, ніж тригодинне тренування, з великим часом простою, дезорганізовано і не має фокусу.

4. Не витрачай занадто багато часу на розмови

Занадто багато тренерів потрапляють в пастку на тренуванні, коли занадто часто розмовляють з гравцями впродовж тривалого періоду часу. Часті зупинки тренування, щоб говорити, порушують його перебіг, забирають у вас час, коли ваша команда зосереджена і захоплена грою, і це може привести до того, що ваші гравці втратять інтерес до гри і тренування. У той час як існує певна необхідність іноді зупиняти вправу або гру, щоб обговорити важливі речі з вашою командою, намагайтеся робити менше цих зупинок. Можна не зупиняючи вправу говорити вголос або відкликати окремих гравців в сторону, щоб зробити вказівки, щоб уникнути звичаю занадто великої кількості зупинок впродовж тренування.

 5. Встановіть розпорядок

Один з найкращих способів поглянути на тренування полягає в тому, щоб думати про те, що це ваша класна кімната. Кращим для навчання на тренуванні є створення розпорядку - процедури в вашому класі. Це дозволяє вашому уроку проходити плавно без перерв і дає учням можливість ознайомитися з цими процедурами.

Деякі приклади створення розпорядку: Створення плану тренування в тренажерному залі, гравці розтягуються перед тренуванням самостійно. Впровадження таких вправ, які часто використовуються в розминці в ігровому залі, і вправ в кінці тренування і багато іншого, і на них не потрібно витрачати час для пояснення.

 6. Створити можливості лідерства для гравців

Занадто часто, ми як тренери, скаржимося на те, що хочемо, щоб у нас було більше лідерства в наших командах. Однак ми не визнаємо, що лідерські навички - це не те, з чим більшість людей народжується. Ці навички здобуваються за допомогою тренування та навчання. Нам потрібно не тільки говорити з нашими гравцями про розвиток їх лідерських навичок, ми повинні ставити їх в ситуації, коли вони можуть бути лідерами. Тренування - це відмінна можливість зробити це на регулярній основі.

 Попросіть гравців провести знайомі вправи, і давати своїм товаришам по команді поради або пропозиції щодо поліпшення, щоб вони тренувалися один з одним в сегментах тренування без втручання тренера, заохочуючи їх говорити під час тренувань або командних зборах і знаходити місця, щоб дати їм можливість робити це.

7. Зробіть тренування змагальним

Само собою зрозуміло, що кращі тренування мають змагальний характер. Знайдіть способи зробити кожен сегмент і кожну вправу, яке ви плануєте змаганням. Це може означати збереження оцінки або просто постановку невеликих або великих цілей.

 Нам потрібно навчити наших гравців, як перемагати (і програвати), і єдиний спосіб домогтися цього - зробити тренування змагальним.

8. Якщо це не працює, рухайтеся далі

Якщо є навик, технічний елемент або ігрова комбінація і т.д., яку ви намагаєтеся навчити під час відведеного часу на тренуванні, яку ваші гравці не схоплюють, то не вирішуйте продовжувати його, поки гравці не опанують ним. Баскетбол - це гра, в якій багато елементів, і якщо ви занадто багато зосереджуєтесь на одному, то ви можете знехтувати чимось іншим, що має рівне значення. Якщо ваша команда не розуміє того, що ви намагаєтеся їх вчити, перейдіть до наступного елементу.

Не здумайте втратити на цьому тренуванні багато часу, так і нічого не добившись. Ви завжди можете повернутися до цього складного елементу пізніше або на тренуванні на наступний день.

9. Отримуйте задоволення

Ми повинні пам'ятати, чому наші гравці почали грати в баскетбол в першу чергу - веселитися і отримувати задоволення. Хоча важка робота робить кращих гравців і створює команду чемпіона, ми ніколи не забудемо, що грати в баскетбол має бути весело. Це нормально жартувати з гравцями або планувати сегмент, де основна мета - створити атмосферу веселощів на тренуванні.

 Це полегшить настрій, створить більше ігрового настрою, створить справжнє партнерство і дасть людям шанс відступити і переорієнтувати свої цілі.

10. Уникайте використання безглуздих вправ

Кожна вправа, яку ви використовуєте, має мати мету. Концепції, які тренують кожна з ваших вправ, повинні вписуватися в систему гри, яку ви граєте з вашою командою. Тільки тому, що вправа виглядає чудово, це не означає, що вона позитивно вплине на те, що ви намагаєтеся виконати з вашою командою. Крім того, не думайте, що потрібно мати 20 вправ по підбору м'яча або 30 кидкових вправ. Якщо 3-4 вправи успішно працюють для певної мети - залишайтеся з ними. Таким чином, вам не доведеться витрачати дорогоцінний час тренування на впровадження нових вправ, які вчать тим же самим навичкам і концепціям що і вправи, які ви вже використовували з вашою командою.

11. Організуйте своїх гравців під час тренування

У вас є план для організації ваших гравців на тренуванні. Плануйте, хто працює разом, на яких корзинах під час вправ. Розділіть своїх гравців на групи при кидкових вправах. Розділіть їх на команди. Знайдіть способи взаємодії ваших гравців з усіма партнерами в команді, а не просто розділяйте їх на стартерів і гравців лавки. Плануйте перед тренуванням, як ви збираєтеся організувати своїх гравців, так як це збереже час, витрачений на те, щоб розділити гравців на команди, двійки, трійки під час переходу від однієї вправи до іншого, як ви спочатку планували.

12. Навчайте більше, ніж баскетболу

Якщо ви щороку виграєте плюс 20 ігор і колекціонуєте чемпіонати, але ви не надаєте позитивного впливу на життя кожного з ваших гравців, ви не успішний тренер. Відповідальність за те, щоб бути тренером з баскетболу, набагато вища, ніж розвиток кваліфікованих спортсменів і перемоги. Баскетбол - це авеню, в якій можна викладати важливі життєві уроки. Використовуйте тренування, щоб навчати спортсменів навичкам роботи, комунікації, як працювати в групах для досягнення колективних цілей, смирення, боротьби з негараздами тощо.

13. У тихому тренувальному залі є втрачений тренувальний зал

Якщо все, що ви чуєте на тренуванні, це скрип баскетбольної взуття на підлозі або тренери, які викрикують інструкції, тоді вашій команді не вистачає однієї важливої ​​області - спілкування. Навчання ваших гравців спілкуванню важливе для загального успіху. Підкресліть, що товариське тренування - це успішне тренування. Не очікуйте, що вони заговорять, навчіть їх говорити.

14. Приділіть належну увагу роботі над індивідуальними навичками

Коли ви готуєтеся до гри і готуєте ваш напад або як прихопити в захисті найкращого гравця противника, або як захиститися проти атакуючих дій вашого опонента, вам може бути важко працювати над планом тренування, особливо в розпал сезону. Незважаючи на те, що у вас є мільйон речей для тренування, ви повинні стежити за тим, щоб ви кожен день займалися розробкою основ фундаментальної техніки гравців. Без правильних основ і необхідних навичок навіть найкращі ігрові плани будуть марними.

15. Завершення на позитиві

Постарайтеся обов`язково завершити тренування на позитивній ноті. Обмін позитивним повідомленням з вашою командою або завершення веселою змагальною вправою буде хорошим підсумком тренування. Незалежно від того, що відбувається впродовж двох або декількох годин тренування, вам потрібно, щоб ваша команда залишила хороше враження про баскетбол і з нетерпінням чекала наступного тренувального дня.

Новини по темі
Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL
Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL
Українська команда успішно виступила на турнірі в Литві
Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження!
Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження!
Сьогодні свій День народження відзначає президент ФБУ Михайло Бродський.
Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк
Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк
Не стало засновника Пульсара та баскетбольної школи Рівненщини
Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм!
Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм!
Легендарний український баскетболіст святкує 60-річчя
Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського
Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського
Генеральний секретар ФБУ святкує 65-ювілей
Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун
Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун
Вадим Гладун пішов з життя на 87 році життя після сердцевого нападу
Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого
Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого
Юні українські баскетболісти стали жертвами озброєного нападу в Німеччині
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
БК Старий Луцьк-Університет та друзі клубу збирали кошти для ЗСУ
Артем Козаченко помер у лікарні
Артем Козаченко помер у лікарні
18-річний український баскетболіст став другою жертвою нападу
ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко
ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко
Федерація баскетболу України висловлює свою щиросердну подяку Марсіну Хансену та школі ART GIANTS DŨSSELDORF
Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм
Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм
Генеральний секретар Федерації баскетболу України рішення щодо жорсткого покарання гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування збірної.
Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода
Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода
На 77 році життя не стало легендарного українського баскетболіста.
Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону
Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону
Борис Завацький на початку 2000-х грав у Вищій лізі за харківський Політехнік, а в 1999 році ставав чемпіоном України з баскетболу 3х3, а днями повернувся з полону, в якому перебував 21 місяць.
А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні
А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні
Міністерство молоді та спорту України працює над тим, щоб якомога більше людей в Україні займалися спортом.
Баскетбольний календар 2024: головні події року
Баскетбольний календар 2024: головні події року
Розповідаємо, коли заплановані головні баскетбольні події року
Головні моменти баскетбольного 2023 року
Головні моменти баскетбольного 2023 року
Згадуємо разом, яким нам запам’ятається рік, що минає.
З Новим роком!
З Новим роком!
Сподіваємось, 2024-й подарує найголовніше - перемогу і мир.
П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись
П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись
Підбірка баскетбольних матчів в українському баскетболі за 2023 рік, які варто переглянути ще раз в очікуванні нових яскравих емоцій
Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу
Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу
Під час ракетної атаки по Львову загинув екс-гравець збірної України та відомий тренер
Favbet