Всі категорії новин
Результат є! З 1 січня зарплату тренерам ДЮСШ буде підвищено

Результат є! З 1 січня зарплату тренерам ДЮСШ буде підвищено

Уряд України ухвалив низку надважливих рішень для розвитку спорту в Україні.

У середу, 14 серпня, було затверджено постанову Кабміну "Про деякі питання оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл".

Так, заробітна плата тренерів-викладачів ДЮСШ із 1 січня 2020 збільшиться від 20 до 70%, завдяки додатковому коефіцієнту від 1,7 до 1,2 до посадового окладу від прожиткового мінімуму.

"Я дуже щасливий, що ми змогли якщо не прибрати, то зменшити різницю між зарплатнею вчителів фізкультури у школі і зарплатнею тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Ініціатива дозволить суттєво оновити тренерський склад ДЮСШ, реалізуватися молодим тренерам-викладачам, які часто не могли працювати за спеціальністю через низьку заробітну платню", – зазначив Жданов.

Нагадаємо, що це питання було піднято з ініціативи Федерації баскетболу України і особисто президента ФБУ – Михайла Бродського.

У тісній співпраці з міністерством молоді та спорту ФБУ звернула увагу на проблематику  оплати праці українських тренерам, які працюють з дітьми. Численні листи та звернення знайшли відгук і привели до позитивної реакції збоку Уряду.

Читайте: Складено перші іспити тренерів категорій А і В у новому сезоні

На сьогодні ФБУ частково задоволена важливими рішеннями з підвищення заробітної плати дитячим тренерам. Водночас важка і соціально важлива робота дитячих тренерів має бути прирівняна до зарплат учителів на 100% - так вважає президент ФБУ – Михайло Бродський. За його словами робота у цьому напрямку ФБУ буде продовжена.

 

Favbet