Всі категорії новин
Максим Міхельсон: Черкаські Мавпи – середняк поточного чемпіонату

Максим Міхельсон: Черкаські Мавпи – середняк поточного чемпіонату

Головний тренер Черкаських Мавп Максим Міхельсон проаналізував у інтерв’ю клубній прес-службі першу частину сезону в Суперлізі Парі-Матч, розповів селекційну роботу, поділився завданнями та очікуваннями від другої частини чемпіонату.

– Дмитро Скапінцев повернувся до Черкас. Як виник варіант із його поверненням?
– У Дмитра виникли проблеми з документами у коледжі. Через це Скапінцев не зіграв у США жодного офіційного матчу, він там тренувався зi своєю командою і зіграв кілька тренувальних матчів. Але це все! Тому ми порадилися з тренерами коледжу і вирішили, щоб він не простоював, мав ігрову практику і дограв сезон у нас. Цілком можливо, що наступного сезону він повернеться до університету. Все буде залежати вiд того, яке рiшення прийме студентська асоціація. Та оскільки цього сезону він не отримає ігрового часу, то ми спільно прийняли таке рішення. Михайло Юрійович нас підтримав, щоб ми хлопцю дали ігрову практику. І нам він чимось допоможе. Ми шукали гравця на цю позицію, були близькими до підписання іноземця. А коли зіштовхнулися із такою ситуацією у Діми, то вирішили допомогти йому. Ми своїх вихованців у біді не кидаємо.

– В якому стані зараз Дмитро?
– Його стан неоднозначний. Хоча він і тренувався останні місяці, коли був у США. Але він не мав ігрового досвіду. Коли команда їхала на виїзні матчі, то він лишався у коледжі і працював. А останні два тижні ліга заборонила йому навіть тренуватися. Добре, що Дмитро наш хлопець, пам’ятає наші вимоги. Мені подобається, що він скинув зайву вагу, помітно, що займався у тренажерній залі.

– Зараз у команди вимальовується непогана пара молодих центрових Сергеєв-Скапінцев. Як оціните їхню конкуренцію?
– Тут виклик і для Діми, і для Ігоря. Адже поки Скапінцева не було, Сергеєв отримав певний час у ротації на майданчику. У кількох матчах він мав досить непоганий вигляд. Так, нестабільно, як і будь-який молодий гравець. Десь ми провалювалися з ним на майданчику. В Ігоря були ігри, що він за неповнi 10 хвилин мав мiнус 17! Звичайно в таких матчах важко розраховувати на перемогу! Але це одна з двох основних стратегiй нашого клубу - розвиток молодi, та насамперед вихованцiв нашого клубу! Десь ми оступилися, що дали молодим більше ігрового часу, а десь навпаки молодi додали вогню та ми виграли! Але це невiд’ємна частична процесу розвитку молодих гравців. Ми готові, що в якихось матчах оступимося. Але завжди приємно бачити наш склад, коли на представленні виходить чотири-шiсть вихованцiв нашого клубу!
Зараз у Сергеєва додаткова мотивація, адже з’явився Скапінцев, але Діма ще має довести, що він може цього молодого хлопця вибити зі складу. Подивимося на їхню мікродуель. До Ігоря Сергеєва за весь час немає жодної претензії на тренуванні, хлопець несамовито працює. Той прогрес, що він показує, нас дуже радує.

– Що скажете стосовно Кобця? Чи варто його очікувати у цьому сезоні?
– Кобець продовжує відновлюватися. Він не готовий грати.

– Зараз на команду очікує два поспіль домашніх матчі. Які завдання на них?
– Завдання, як завжди у нас, намагатися перемогти у кожному матчі і давати при цьому грати нашим вихованцям. Адже для чого ми це все робимо? На домашні матчі приходять глядачі і ми не будемо випускати на майданчик наших молодих хлопців? Повинні постійно бути свої хлопці, не Руслов, так Ткаченко, Скапінцев чи Сергеєв. Десь менше цього сезону Воєвода грає, але в матчі із «Запоріжжям» і він отримав свій шанс. Не всі одразу, прийде і його черга. Хочемо перемагати у кожному, але щоб і наші хлопці були на майданчику. Втім лише заслужено. Ні в якому разі ніхто не отримає ігровий час штучно.

– Протягом сезону клуб весь час шукав нового гравця. Чи плануєте підсилювати склад до кінця сезону?
– Ми шукали весь час бігмена. Зараз закрили це питання Скапінцевим. Але з перших днів для нас актуальна позиція першого номера. Адже і Сергій Попов і Джейлін Ейрінгтон не є чистими першими номерами. Коли ми отримали їх, то планували підписати ще одного іноземця на позицію розігруючого. І залишали це наостанок, хотіли не помилитися, щоб отримати якісного гравця. Потім виникла можливість із Кобцем, звiсно приоритетним для нього буде продовження кар'єри в США. Але після пропущеного року дуже нелегко повернутися на цей рівень. Де йому відновлюватися, як не у рідному клубі. Залишили цю позицію за ним. Якщо Саша повернеться, то дограватимемо сезон з ним, якщо ні, то когось спробуємо підписати. По сезону у певний момент позицію першого номера нам непогано закрив Нікіта Руслов. Зараз він не у кожному матчі вдіє впевнено. Можливо, ще будемо дивитися гравця у задню лінію, але якщо і підписуватимемо, то це буде якісний виконавець.

– У цілому як оціните першу половину цього сезону?
– Після півроку сезону ми маємо показник 8/7. В цілому наші результати, турнірне становище, склад. Все це співпадає із цим показником. Ми команда-середняк цього чемпіонату. Напевно ще два роки тому із цим складом ми були б лідерами чемпіонату, а зараз лише середняк. Команда, яка може і поборотися за чемпіонство, що ми і хочемо, так і може десь провалитися. Це як показник і нашої команди і нашого рівня, так і рівня чемпіонату в цілому. Звідси і наші результати. Але є таке відчуття, що могли б зіграти краще. Я вважаю, що ми втратили три необов’язкових очка – це дві поразки «Запоріжжю» та програш «Харківським Соколам». Впевнений, що могли і повинні були в цих матчах перемагати. Аналіз цих матчів провели в команді. У той же час здобули три перемоги, де від нас цього не очікували – дві перемоги над «Прометеєм» і одна над «Київ-Баскетом». Поступилися аутсайдерам і переграли лідерів. Втім дивимося на турнірну таблицю, то аби було на три перемоги більше, то посідали б місце у першій трійці.

– З чим це пов’язано, що після впевнених матчів із лідерами, програвали аутсайдерам? Психологія?
– Це те, про що ми і говоримо. Ми показуємо чудову гру, з «Прометеєм», з «Київ-Баскетом» та навіть поразка «Хіміку». Це були якісні матчі, після яких ми програємо командам із нижньої частини турнірної таблиці. Маємо +15 після першої чверті з Харковом і програємо, двічі переграємо «Прометей» і так само двічі поступаємося «Запоріжжю». Звичайно це психологія. Ментальні проблеми у першу чергу. 100%.

– Що потрібно зробити, щоб у другій половині сезону команда не програвала такі матчі?
– По-перше кожен із гравців, тренери, всі повинні зробити висновки і зрозуміти, що у цьому сезоні не можна розслаблятися абсолютно ні з ким. І ми на собі це перевірили і показали всій лізі, що будь-яка команда може обіграти лідера чи середняка. Немає значення, що у Харкова лише одна перемога. У матчі з нами вони довели, що можуть перемагати. В інших іграх їм не вистачало везіння, зовсім трохи для перемоги. Звісно, потрібно у кожній грі бути максимально зконцентрованими і не втрачати фокус. 

– Які очікування від другої частини сезону?
– Впевнений, що друга половина сезону буде ще цікавіша, ніж перша. Лише дві команди не підсилилися, а всі інші підписали нових гравців, причому досить достойних виконавців. «Запоріжжя» підписало баскетболіста, який, я впевнений, що досить швидко впишеться в ротацію, адже до цього він сезон в Україні провів. «Дніпро» взяв екс-гравця НБА. «Київ-Баскет» зі старту сезону наскільки змінив свій склад і зараз додав якісного баскетболіста. «Прометей» зробив хорошу ротацію. Я впевнений, що все буде дуже складно і цікаво для кожної команди. 

Новини по темі
Олександр Тищенко: Зараз є відчуття свята, але матч – вже історія
Олександр Тищенко: Зараз є відчуття свята, але матч – вже історія
Центровий Черкаських Мавп Олександр Тищенко прокоментував вихід команди до півфіналу Суперліги Favbet.
Володимир Коваль: Нам дійсно було важко, грали ротацією, в котрій ми не звикли грати
Володимир Коваль: Нам дійсно було важко, грали ротацією, в котрій ми не звикли грати
Наставник Дніпра розповів про проблеми, з якими зіткнулась команда перед матчами плей-оф з Політехнікою-Галичиною.
Михайло Переверзій: Дякую вболівальникам, давно такої атмосфери не бачили
Михайло Переверзій: Дякую вболівальникам, давно такої атмосфери не бачили
Головний тренер Рівного прокоментував перемогу команди в першому матчі плей-оф проти Старого Луцька.
Рівне отримав перевагу в серії зі Старим Луцьком: відео коментарів
Відео27.03.2024
Рівне отримав перевагу в серії зі Старим Луцьком: відео коментарів
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою господарів
Дніпро виграв перший матч серії у Політехніки-Галичини: відео коментарів
Відео27.03.2024
Дніпро виграв перший матч серії у Політехніки-Галичини: відео коментарів
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою дніпрян
Черкаські Мавпи виграли чвертьфінальну серію у Запоріжжя: коментарі після матчу
Черкаські Мавпи виграли чвертьфінальну серію у Запоріжжя: коментарі після матчу
Тренери та гравці команд про матч Черкаські Мавпи – Запоріжжя
Черкаські Мавпи стали першим півфіналістом Суперліги Favbet
Черкаські Мавпи стали першим півфіналістом Суперліги Favbet
Черкаський клуб вдома впевнено виграв серію у Запоріжжя
Рівне відкрив рахунок в серії проти Старого Луцька
Рівне відкрив рахунок в серії проти Старого Луцька
Господарі впевнено виграли стартову гру чвертьфіналу
Дніпро впевнено переміг Політехніку-Галичину в першому матчі серії
Дніпро впевнено переміг Політехніку-Галичину в першому матчі серії
Переможці регулярки виграли стартову гру 1/4 фіналу плей-оф
Київ-Баскет виграв домашній матч плей-оф Суперліги у Прикарпаття-Говерли: коментарі після гри
Київ-Баскет виграв домашній матч плей-оф Суперліги у Прикарпаття-Говерли: коментарі після гри
Тренери та гравці команд про матч Київ-Баскет – Прикарпаття-Говерла
Рівне — Старий Луцьк: прев’ю 1/4 фіналу плей-оф Суперліги
Рівне — Старий Луцьк: прев’ю 1/4 фіналу плей-оф Суперліги
Представляємо ще одну пару першого раунду
Київ-Баскет та Черкаські Мавпи з перемог стартували в плей-оф: хайлайти матчів 26 березня
Київ-Баскет та Черкаські Мавпи з перемог стартували в плей-оф: хайлайти матчів 26 березня
Дивіться кращі моменти перших матчів чвертьфіналів плей-оф Суперліги Favbet
Київ-Баскет повів у серії плей-оф проти Прикарпаття-Говерли
Київ-Баскет повів у серії плей-оф проти Прикарпаття-Говерли
Кияни виграли перший матч чвертьфіналу плей-оф Суперліги Favbet
Favbet