Всі категорії новин
Контрасти: несподіване свято серед баскетбольних буднів

Контрасти: несподіване свято серед баскетбольних буднів

3 грудня в Арт-просторі столичного Музею Тараса Шевченка було людно – відбулася презентація виставки робіт київської художниці Лани Кауфман "Контрасти". Серед поціновувачів її таланту виявилися не лише селебритіз та прихильники живопису, а й гравці Київ-Баскета. Чому?

Звісно, можна було б припустити, що у такий спосіб головний тренер команди Айнарс Багатскіс вирішив переключити своїх хлопців з «бігу по колу» тренувань і матчів на оригінальну подію мистецтва. Тоді, як він вихопив з культурного життя столиці саме цю виставку живопису? Секрет відкривається просто – художниця Лана Кауфман – друга половинка капітана команди Максима Пустозвонова. Це в обіймах цієї білявки час від часу після матчу можуть бачити вболівальники капітана команди.

Цьогорічна виставка Лани Кауфман «Контрасти» присвячена проблемам екології. Як врятувати планету від засилля сміття – це тематика більшості виставлених на оглядини полотен. А поруч з ними несподіваним (лише на перший погляд) експонатом став м’яч, що ним Київ-Баскет обіграв днями у Мінську Цмокі, з автографами переможців. Виявляється він виготовлений з втор сировини і є наглядним прикладом боротьби з пластиком. 

Лана Кауфман, художниця: - я знімаю шляпу перед баскетболістами, та й взагалі перед спортсменами. Бачите, як далеко зайшла тема екології? Спорт переходить на перероблений пластик. Ми не можемо вплинути на катастрофи чи війни, чи якісь глобальні речі. Але ми можемо почати з себе. Скажімо, перестати використовувати воду з пластикових пляшок, або ж пити з пластикових склянок…

Айнарс Багатскіс, головний тренер Київ-Баскета: - Такі командні заходи також важливі. Я дуже радий, що в команді є Максим, а у Максима є Лана, він став більш дисциплінований, відповідальний. Як ми знаємо, жінка чоловіка або підніме, або навпаки. Це саме той випадок, коли вони дуже доповнюють одне одного. Мені приємно бути тут, насолодитися творчістю дівчини, в особі якої Київ-Баскет отримав таку яскраву прихильницю. Пам’ятаю по собі – тренер нас щомісяця водив до театру. Коли працював у Будівельнику – переглядали командою фільми мотиваційного характеру. Зараз графік настільки щільний, що важко виокремити час на такі події. Але звісно, вони збагачують наше життя.

Максим Пустозвонов, капітан Київ-Баскета: - минулого сезону Єдина Ліги VTB оголосила збір пластикових пляшок на усіх аренах, потім їх переробили і на виході вийшли такі еко-м’ячі. Я запропонував Лані – було б класно поставити його на твоїй виставці. Адже половина її присвячена тому, як запобігти впливу сміття на планету. Цим м’ячем ми обіграли Цмокі, я домовився з командою, що його мені подарують. Так він прикрасив експозицію. Еко-м’яч з її еко-картинами доповнюють одне одного, як ми доповнюємо одне одного у житті. Думаю, прийде час і ми теж в Україні будемо збирати на аренах пластикові пляшки і переробляти їх на м’ячі. Вони відповідають усім стандартам ФІБА. Ми творимо на майданчику, Лана творить на полотнах. Коли ми обговорювали день відкриття виставки, вона дуже хотіла бачити на презентації мене і команду. Тому і розпочалася виставка з 26 листопада, а презентація відбулася тільки сьогодні (триватиме до 8 грудня). Це дуже круто відвідати такий захід після шаленого тижня поза домівкою, коли ми провели у турборежимі виїздну серію напружених. Отже, вийти усією командою на таку виставку дуже класно – гарно впливає і на командний дух, і дівчині моїй приємно. 

 

Favbet