Всі категорії новин
Відбулася презентація Харків-Арени ВІДЕО

Відбулася презентація Харків-Арени ВІДЕО

http://www.youtube.com/watch?v=qbAfYysH4lg

У Києві відбулася презентація багатофункціональної спортивної арени, яку буде зведено на проспекті Маршала Жукова, 2б у Харкові. В прес-конференції взяли участь міський голова Харкова Геннадій Кернес, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, голова Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015» Маркіян Лубківський та перший віце-президент ФК «Металіст» Костянтин Пивоваров.

Kharkov Arena (1)

Голова Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015» Маркіян Лубківський:

«На заміну великому футболу до України приходить великий баскетбол. Я хочу відзначити наполегливість завзятість і цілеспрямованість Харкова в підготовці фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, у нас було багато перешкод, які ми швидко долали. Запорукою успішного баскетбольного турніру, передусім, є наявність арени, яка відповідає передовим вимогам ФІБА Європа. Я переконаний, що така арена незабаром з’явиться в Харкові. ФІБА Європа висуває жорсткі вимоги до арен, які прагнуть приймати європейську першість. Це насамперед місткість арени (6 тисяч+), наявність усіх функціональних зон, забезпечення роботи журналістів, доступність для людей з обмеженими можливостями, розміщення зон гостинності  тощо. Хочу побажати Харкову успішно впоратися з цим непростим, але посильним завданням і продемонструвати ті ж найкращі якості, що й під час підготовки футбольного чемпіонату.

Разом з ареною буде побудовано Дитячо-юнацьку спортивну школу, в якій молодь матиме змогу в найсучасніших умовах долучатися до спорту. У побудованих школах діти зможуть займатися не лише баскетболом, а й іншими видами спорту. Це буде міні багатофункціональна арена, яка спонукатиме молодь займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

Коло міст кандидатів на проведення Євробаскету-2015 визначено. Це Харків, Донецьк, Львів, Дніпропетровськ, Київ та Одеса. Але поки що невідомо, чи всі вони приймуть матчі, все залежатиме від готовності арен і міст. Ми можемо провести чемпіонат і у чотирьох або п’яти містах. Однак бачачи хід підготовки, вважаю, що змагання мають пройти в усіх шести. Це розширить географію баскетболу. Рішення про формат турніру приймає ФІБА Європа на основі пропозицій Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015, який отримав на це повноваження. Однією з передумов участі тієї чи іншої арени в чемпіонаті є укладення угоди, а на першому етапі протоколу про наміри зі Місцевим організаційним комітетом, уповноваженим ФІБА Європа. Мені приємно повідомити, що ТОВ «Харків-Арена» подало всі документи: статутні та реєстраційні, договір про оренду земельної ділянки або підтвердження, що вона є у власності компанії, договір на виконання проектно-кошторисних робіт. Крім ТОВ «Харків-Арена», документи також подали компанії DeVision Entertainment і  ТОВ «Кальміус-Арена». Це дає нам змогу підписати угоди про проведення матчів чемпіонату з названими компаніями. Ці угоди потрібні для того, щоб ми розуміли, що на час проведення чемпіонату арени будуть доступними організаторам і ми зможемо провести там матчі. В протоколах про наміри буде закладено всі позиції щодо моніторингу будівництва арен. Як показало Євро-2012 система моніторингу є дуже ефективним важелем впливу».  

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес:

«Я радий презентувати Євробаскет-2015 в Харкові. Наше місто буде готове першим, у цьому переконаний не лише я, а й наш генеральний інвестор. Для будівництва арени було обрано вірне місце. Ми будуємо багатофункціональну арену, яка відповідатиме останнім світовим стандартам. Ми спільно зі «Східноєвропейською паливно-енергетичною компанією» розробили план заходів, направлений на розвиток нашого міста. Голову наглядової ради «Східноєвропейської  паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка включено до складу оргкомітету Євробаскету-2015 під керівництвом Президента України Віктора Януковича. Вважаю, ми маємо всі можливості довести, що Україна спроможна проводити такі масштабні заходи. Ми переконані, що Євробаскет-2015 – це не лише спортивні змагання, а й свято для поціновувачів спорту, гостей нашої країни.

Місце розташування нової арени буде біля старого Палацу спорту та Олімпійського фонтану, побудованого 1980 року. На День міста там буде встановлено пам’ятник Висоцькому, а також побудовано скеледром.

Вартість арени складе 350 мільйонів гривень. Це з урахуванням благоустрою, комунікацій. Ми розглядаємо державно-приватне партнерство не лише в будівництві, а й у благоустрої спільних територій».

 Перший віце-президент ФК «Металіст» Костянтин Пивоваров:

«Ми намагаємося будувати соціально відповідальний бізнес. Рішення  голови наглядової ради «Східноєвропейської  паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка взяти на себе роль генерального інвестора в будівництві Харків-Арени – підтвердження, що ми вміємо розвивати не лише власний бізнес, але й потрібні суспільству соціальні проекти».

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«Приємно мати справу з людьми, котрі говорять і втілюють сказане в життя. Приємно бачити, що існує союз бізнесу та місцевої влади. Харків змінюється буквально на очах. Багато чого зроблено в місті до Євро-2012. Тому підстав для побоювань немає. Харків – друге місто в Україні за кількістю населення, це спортивне місто. І хоча Харків поки що не має команди у вищому дивізіоні українського баскетболу, це дуже баскетбольне місто з добре розвинутим баскетболом на рівні шкіл та студентських команд. Ми проводили в Харкові декілька спортивних заходів, і скажу, що глядачі залюбки йдуть на баскетбол. Зокрема, Матч усіх зірок, який нам допомагав організовувати Геннадій Адольфович, був одним із найкращих. Харків відрізняється тим, що на баскетбольних, волейбольних і футбольних змаганнях трибуни завжди заповнені. Хотілося би, щоб покращивши інфраструктуру, Харків був представлений у вищому дивізіоні».   

Kharkov Arena (7)
Замовник ТОВ «Харків-Арена»
Генпроектувальник КТМ «МИР», м. Харків
Архітектор проекту С.Мікштас (Литва)


Споруду зводять у великому житловому районі в 5 хвилинах пішки від однієї зі станцій метро, тож харків’янам та гостям міста буде зручно до неї діставатися. Арена проектується як універсальний зал для проведення спортивних змагань з різних видів спорту (баскетбол, гандбол, волейбол, хокей, єдиноборства, фігурне катання), а також концертів, виставок, ярмарків.

Харків-Арена проектується відповідно до вимог і регламенту ФІБА Європа, затвердженого документа Bid and Event manual For the European Championship for Men.

Будівля проектується з чотирьох поверхів (4-й поверх - для технічних приміщень) і складається з двох частин - арени і тренувальних залів. У загальний комплекс буде входити також спортивна школа - як окрема будівля.

Функціональна схема багатофункціональної спортивної арени включає глядацький зал (арену) з мобільними, стаціонарними трибунами і  VIP-ложами, два зали для тренувань і спортивної школи, гардероби для гравців, тренерів, персоналу, приміщення кухні, підсобні та технічні приміщення.

Кількість глядацьких місць з урахуванням характеру заходів

1. Чемпіонат Європи з баскетболу - 6184 місць.
У тому числі:
а) телескопічні трибуни - 684 місця.
б) стаціонарні трибуни - 4540 місць.
в) ложі VIP  - 522 місця.
г) трибуна для журналістів - 288 місць.
2. Інші змагання з баскетболу - 7086 місць.
3. Змагання з хокею - 5062 місця.
4. Змагання з єдиноборств із рингом по центру - 7086 місць.
5. Концерт - 6876 місць.
6. Концерт із фан-зоною в партері - 7086 місць.
7. Ярмарок/виставка - до 7086 місць.

Поблизу арени передбачено паркування для такої кількості автомобілів:
1. Стоянка для автобусів - 7 місць.
2. Стоянка для автомобілів таксі - 9 місць.
3. Стоянка для автомобілів - 636 місць.
4. VIP-паркінг - 75 місць.
5. Клуб паркінг - 64 місця.
6. Паркінг для персоналу -  14 місць.
7. Для зручності журналістів, передбачено місця для стоянки пересувних телевізійних станцій.
8. Для вантажного транспорту передбачено заїзд всередину арени - безпосередньо на манеж.
 
У багатофункціональній спортивній арені і в спортивній школі також передбачено можливість проведення спортивних ігор та інших заходів для людей з обмеженими можливостями. На території арени не буде жодних перешкод (сходи, круті підйоми), які обмежували б самостійний доступ людей з обмеженими можливостями до будівлі. У арені для них спроектовано зручні місця.
Новини по темі
Favbet