Всі категорії новин
Відбулося засідання Президії ФБУ ВІДЕО

Відбулося засідання Президії ФБУ ВІДЕО

9 жовтня в Києві відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України з наступним порядком денним:

1. Розглянуто звернення в.о. генерального директора АБКУ «Суперліга» до Федерації баскетболу України про включення змагань клубів-учасників АБКУ «Суперліга» до Чемпіонату України з баскетболу. За включення змагань клубів-учасників АБКУ «Суперліга» до Чемпіонату України проголосовано одностайно. Відтепер переможець чемпіонату у Вищій лізі здобуватиме право в наступному сезоні виступати в Суперлізі.

2. Затверджено регламентні документи ФБУ та зміни до них, пов’язані з включенням Суперліги до системи чемпіонату України:

- зміни до Регламенту XХІІІ Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2013/2014 рр.;

-  Правила проведення XХІІІ Чемпіонату України з баскетболу серед  команд Суперліги  сезону 2013/2014 р.р.;

- Дисциплінарні правила при проведенні XХІІІ Чемпіонату і Кубка України з баскетболу серед команд Суперліги сезону 2013/2014 р.р.;

-  Регламент проведення Відкритої жіночої Баскетбольної Ліги України, до участі в якій подали заявки клуби з Казахстану. Згідно Регламенту, визначатиметься переможець Ліги, крім того, титул чемпіона України в плей-офф розігруватимуть чотири найкращі українські команди.

3. Створено Дисциплінарно-експертну комісію ФБУ, до складу якої увійшли Семен Копитов, Володимир Мартинов, Володимир Драбіковський, Валентин Мельничук, Юрій Соболєв, та затверджено Положення про комісію.



Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«Суперліга повернулася до системи Чемпіонату України. Статус чемпіона Суперліги є статусом чемпіона України. Дуже важливо для команд, що найсильніша ліга України є офіційним чемпіонатом країни.

Гравці дублів команд Суперліги відтепер матимуть змогу грати проти дорослих баскетболістів у Вищій та Першій лігах. Хлопцям буде важче грати проти досвідчених виконавців, і таким чином, кандидати до молодіжних, юніорських і кадетських збірних набудуть додаткового досвіду. Це, на нашу думку, сприятиме кращим виступам на чемпіонатах Європи всіх категорій наших збірних».
Favbet