Всі категорії новин
У Рівному відбувся суддівський семінар

У Рівному відбувся суддівський семінар

Незважаючи на святкові дні з нагоди річниці Незалежності України, за підтримки обласної федерації баскетболу Рівненщині та завдяки ректорату Національного Університету водного господарства та природокористування відбулася ще одна подія. Після чотирирічної перерви ”Передсезонний семінар-тестування для суддів Федерації баскетболу України з підготовки до сезону 2017/2018” повернувся у Рівне.  Провідні фахівці ФБУ Борис  Рижик та Микола Амбросов, компетенція яких не потребує зайвих підтверджень, провели суддівський семінар з підготовки до XXVII Чемпіонату України та прийняли іспити у суддів другого та третього дивізіону. Обидва займають першу та другу сходинку рейтингу кращих суддів України.

Суддівський семінар у Рівному: фотогалерея

Фахівці ділилися досвідом під час теоретичних та відео-лекцій, такі як “Як бути професіоналом”, “Поради суддям”, а також своїми враженнями від роботи на най масштабніших спортивних форумах, що завершилися під час весняного та літного періоду – фіналу Єврокубка, фіналу чотирьох Євроліги, жіночого ЄвроБаскета-2017 та Чемпіонату світу U-19 тощо.  Усі лекції-розповіді супроводжувалися ретельним розбором стандартних та позаштатних або ж просто спірних ігрових ситуацій з використанням великої кількості відеофрагментів матчів.


У програму семінару було включено “Нові зміни з правил баскетболу 2017”, які почнуть діяти вже з 1 жовтня, тест з фізичної підготовки, теоретичний тест з правил баскетболу, відео-тест, а також практичне суддівство в рамках турніру до дня Незалежності України до якого приїхали майбутні учасники XXVII Чемпіонату України з міст Львова, Коростеня, Рівного.
 Особливістю семінару стало нагородження суддів, які за останній рік значно додали у своєму розвитку як арбітри та професійне ставлення  до баскетболу в цілому,  нові підходи у навчанні для якнайкращого засвоєння інформації. Під час практичного суддівства був використаний прийом суддівства "з тінню" (коли лектори перебувають безпосередньо за суддею на майданчику і корегують дії молодого колеги).


Борис  Рижик та Микола Амбросов відзначили, що за останні два роки є стрімкий прогрес у розвитку суддівства, а також професія “суддя з баскетболу” стала популярною та дуже престижною.
 

Favbet