Всі категорії новин
Тренери жiночої Суперліги чекають подвійної перемоги збірної

Тренери жiночої Суперліги чекають подвійної перемоги збірної

Елеонора Чек (ХАІ): З нетерпінням чекаю на матчі збірної. Уже на старті відбірної кампанії тренери зіткнулися із тим, що кілька важливих гравців цієї команди випали, це дійсно хороші гравці. Проте чимало хороших дівчат у позиції третіх-четвертих номерів раніше перебували у тіні Дорогобузової, Мазніченко, Малашенко, Удоденко тепер вони отримали прекрасний шанс проявити себе, завоювати довіру нового головного тренера. Сподіваюся на перемогу.


Володимир Рижов (Динамо): Збірна цей відбір починає у доволі серйозному цейтноті. Для підготовки у тренерського штабу до першої гри фактично було 3 доби. Це виклик для тренера і мені дуже цікаво було спостерігати за грою команди у настільки критичній ситуації. На клубному рівні з такими проблемами ми стикаємося не часто, але знаю що коли посеред сезону приїжджає легіонерка, то враховуючи усі моменти акліматизації і вивчення командних схем, дуже важко одразу досягти результату. Тому ці матчі збірної будуть для мене цікавими і, можливо, навіть повчальними.

 

 

Олексій Давидов (Таврійська Зірка): Мене дуже радує, що до збірної запрошують дівчат, з якими ми пройшли в усіх вікових категоріях молодіжних збірних Олю Яцковець і Христину Карп. Хочеться, щоб вони змогли проявити себе.  Я гадаю вимушене омолодження складу не завадить нашій збірній досягти хорошого результату у матчах із Нідерландами і Болгарією.


В’ячеслав Ковалевський (Рівне): До найближчих суперників ні у якому разі не можна ставитися зневажливо. Хоча очевидно, що клас тих гравців, яких зібрав Бошковіч у збірній вище ніж у тих, які гратимуть за збірні Нідерландів і Болгарії, так що сподіваюся на 2 перемоги, які обов’язково будуть, якщо наша збірна зіграє у свою силу.


Катерина Кливенок (Чайка): Цей формат відбору, ставить перед тренером непрості завдання, коли новий фахівець приходить йому необхідно у стислий час вивчити своїх гравців. У такій ситуації дуже важлива психологічна підготовка і командний дух. Ми цієї осені працювали разом із одним із асистентів Бошковіча, Срджаном Радуловічем. У нього є здібності необхідні у такій ситуації, він бачить гравців, вміє швидко знайти спільну мову. По ставленню своїх гравців до нього, можу сказати, що він здатен допомогти збірній, тому чекаємо лише на перемоги, будемо вболівати.


Олександр Підлужняк (Вінницькі Блискавки): Детально збірні Нідерландів і Болгарії я не вивчав, але впевнений, що наша збірна має бути сильніше. Із двох найближчих матчів, перший буде складнішим, до другої гри команда краще призвичаїться до тренера, тай вдома завжди грати краще. Ми, до речі, усією командою плануємо бути у Палаці спорту і підтримувати збірну.

 

 


Ірина Щипакіна (ІнтерХім, колишній тренер збірної України): Традиційно, я дуже хвилююся перед матчами збірної, але цього року, я дуже рада, що у список 14 потрапила Христина Карп, робота у збірній під час підготовки до важливих матчів їй однозначно піде на користь. Також радує, що приїхала досвідчена центрова Валерія Бережинська, добре що повернулася ДеАндра Мосс, я гадаю цей склад навіть без Олесі Малашенко має здобувати подвійну перемогу. Судячи із відгуків дівчат, інтерв’ю головного тренера команда буде грати у жорсткий, силовий сучасний баскетбол, тож хочеться подивитися на цю гру.


Володимир Холопов (Київ-Баскет, колишній тренер збірної України): Зараз перед тренером стоять локальні завдання перемоги у двох матчах, як правило у таких випадках у матчах використовують 8-9 гравців, не більше, тому досвіду тих хто приїхав у збірну має бути достатньо. Потенціал цієї команди дуже великий і вона здатна вигравати, дуже багато залежатиме від готовності і бажання дівчат здобувати ці 2 необхідні перемоги. Те що обмаль часу, це правда, але усі команди грають у подібних умовах, тому думаю це не буде великою проблемою.

 

Favbet