Всі категорії новин
Тренерам ДЮСШ підвищать зарплатню

Тренерам ДЮСШ підвищать зарплатню

В Україні заробітна платня вчителів та прирівнених до них категорій, зокрема тренерів ДЮСШ, знову зросте.

Обнадійливу новину для викладачів, а відтак і прирівнених до них категорій, якими є тренери навчально-спортивних закладів освіти, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду. «Вже з січня ми підвищимо заробітну платню українському вчителю. Цього року він отримає у середньому ще плюс півтори тисячі гривень», - наголосив він.
Голова уряду відзначив, що це вже друга хвиля збільшення зарплат. В абсолютних цифрах показник зарплат складе 6,5 – 8,5тис. грн. на місяць залежно від категорії.

Також Гройсман доручив відпрацювати питання збільшення зарплатні вчителям, педагогам, тренерам, що працюють у галузі позашкільної освіти (музичні школи, ДЮСШ, тощо).

Крім того, прем’єр звернув увагу на необхідність співпраці з владою на місцях щодо підвищення зарплат викладачам, яких фінансують з місцевих бюджетів.

"Це питання дуже важливе. Просив би відпрацювати необхідні рішення, аби ситуацію на місцях було врегульовано», - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, Ініціатором цих життєво необхідних для розвитку дитячого і масового спорту змін була Федерація баскетболу України. Для вирішення цієї проблеми президент ФБУ Михайло Бродський, маючи великий досвід роботи в сфері регуляторної політики, ініціював перед Кабінетом Міністрів України зміни до законодавства щодо збільшення заробітної плати фахівців у галузі спорту, зокрема,  тренерів-викладачів до рівня оплати праці вчителів. Завдяки підтримці Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана проект постанови було винесено та прийнято на засіданні Уряду 12 липня.

Ця постанова була довгоочікуваною, адже з 1 вересня 2017-го року близько 15 000 фахівців у сфері спорту, а це переважно дитячі тренери, отримали необхідне підвищення заробітної платні.

 

Favbet