Всі категорії новин
Перфоманс Дугата та напружене Дніпровське дербі. Підсумки тижня Суперліги Парі-Матч

Перфоманс Дугата та напружене Дніпровське дербі. Підсумки тижня Суперліги Парі-Матч

Рекорди тижня

Кращий показник результативності минулого тижня у Суперлізі Парі-Матч встановив американський захисник київського Будівельника Генрі Дугат. У неймовірному виїзному матчі проти Черкаських Мавп розігруючий повторив рекорд сезону, набравши 29 очок.

За передачами кращим став розігруючий Дніпра Олександр Мішула. У домашньому матчі проти Миколаєва один з лідерів команди Дениса Журавльова відзначився 9 асистами.

Відразу два рекорди сезону було встановлено 10 грудня. Вячеслав Петров із южненського Хіміка зібрав 14 відскоків у домашньому матчі проти БІПИ, а Олександр Кушніров із Миколаєва у той же день покращив цей показник оформивши 15 підбирань у переможному виїзному матчі проти харківського Політехніка.

Також Олександр Мішула повторив рекорд ефективнсті у все тому ж домашньому матчі проти Миколаєва. За 27 хвилин на майданчику захисник збірної України набрав 24 очка (3/5 двоочкові, 6/10 триочкові) зробив 9 передач, 4 підбирання та 1 перехоплення при 1 втраті та 1 фолі. Тож рейтинг ефективності захисник склав 31 бал.

Матч тижня

Неймовірний за сценарієм поєдинок відбувся у Черкасах, де місцеві Мавпи поступились Будівельнику. Кияни, які були за крок від четвертої поразки у сезоні, завдяки феномінальній грі свого лідера Генрі Дугата та помилкам Мавп на останніх секундах гри зуміли вирвати перемогу. Господарі, маючи 6 очок переваги ще за 18 секунд до кінця матчу примудрились дозволити чемпіону перевести гру в овертайм, де долю матчу у свої руки взяв американський захисник киян. Зі своїх 29 очок 20 балів Дугат набрав за останні 15 секунд основного часу, а також овертайм, продемонструвавши один з найкращих персональних перфомансів у Суперлізі за останні роки. В підсумку поєдинок завершився перемогою гостей з рахунком 89:83.

Дербі тижня

Аутсайдер чемпіонату Запоріжжя-ZOG після виїзної перемоги над Політехніком - другої у сезоні для команди Валерія Плеханова - дав бій супернику і у другому матчі тижня. Але цього разу запоріжці протистояли не аутсайдеру, а лідеру сезону Дніпру, у пасиві якого була лише одна поразка у сезоні - від Запоріжжя. Тож для команди Дениса Журавльова Дніпровське дербі цього разу було надпринциповим. До честі гостей вони не тільки зуміли гідно протистояти кращій команді чемпіонату, а й були за крок від перемоги. Камбек наприкінці матчу завершився для Запоріжжя тим, що команда Плеханова у вирішальну хвилину гри входила за рівного рахунку, але холоднокровний Дмитро Глєбов, влучивши триочковий, поставив крапку у цьому матчі, вирвавши 13 перемогу для Дніпра у цьому сезоні.

Камбек тижня

Черговий важкий матч провів віце-чемпіон южненський Хімік, який вдома приймав одеську БІПУ. Підопічні Віталія Степановського поступилась по ходу більшої частини матчу, але знайшли в собі сили, щоб не тільки повернутись у гру, а й перегорнути її хід на свою користь. Перед початком вирішальонї четвертої чверті господарі мали 6 очок дефіциту, але зуміли виграти 10-хвилинний відрізок 21:7, що дозволило Хіміку вдруге у сезоні переграти одеситів. Ця перемога для южненців дуже важлива і в плані турнірної боротьби, і в плані психології. 

Перфоманс тижня

Давайте ще раз пригадаємо матч Черкаських Мавп та Будівельника, головною прикрасою якого стала фантастична гра Генрі Дугата:

Цитата тижня

Головний тренер Дніпра Денис Журавльов, незважаючи на важку перемогу над Запоріжжям, різко розкритикував підопічних на післяматчевій прес-конференції:

«Друга половина була схожа на якусь рулетку, де ми кидали просто на вдачу, а вона нам сьогодні посміхнулася, але як на мене так довго тривати не може. Перш за все, сьогодні було просто бажання або небажання гравців працювати. Те, що відбувалося на майданчику, я не можу сказати, що це помилки. Там недобігли, там недопрацювали, там пропустили, там відвернулися, там не заб'ють - було трохи злегка наплювацьке ставлення до гри».

Кращі моменти тижня у Суперлізі Парі-Матч:

СУПЕРЛІГА ПАРІ-МАТЧ
8 грудня

Політехнік (Харків) – Запоріжжя-ZOG – 76:84 статистика
Звіт / Фото / Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

Дніпро – Миколаїв – 102:80 / статистика
Звіт / Фото / Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

9 грудня
Черкаські Мавпи – Будівельник (Київ) – 83:89
 / статистика
Звіт / Фото / Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

10 грудня
Дніпро – Запоріжжя-ZOG – 89:86
 / статистика
Звіт / Фото Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

Політехнік (Харків) – Миколаїв – 68:74 / статистика
Звіт / Фото / Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

Хімік (Южне) – БІПА-Одеса – 71:64 статистика
Звіт / Фото / Відео / Прес-конференція / Топ-моменти

Favbet