Всі категорії новин
Олександр Кольченко: сподіваюся на гарячу підтримку у матчі проти Туреччини

Олександр Кольченко: сподіваюся на гарячу підтримку у матчі проти Туреччини

Захисник Черкаських Мавп Олександр Кольченко розповів у інтерв’ю клубній прес-службі про першу частину клубного сезону та поділився очікуваннями від найближчих матчів збірної України в кваліфікації чемпіонату світу.
 

- Олександре, так вийшло, що пауза у чемпіонаті, пов’язана з матчами національної збірної, чітко розділяє клубний сезон на першу з трьох частин. Як її можеш оцінити для “Черкаських Мавп”?
- Загальну оцінку можна буде зробити у травні, навіть цього відрізку. Ми багато шукали себе. Етап підготовки до сезону для нас вийшов зім’ятим. Дехто був у збірній, дехто травмований, а тренерський штаб підбирав можливі варіанти складу. На жаль, був такий період, що команда не могла працювати 5 на 5. Останні 10 тижнів нарешті нам вдалося зібратися повним складом і мати нормальний тренувальний процес.

- Чому, на твою думку, довелося робити таку широку ротацію складу у легіонерських позиціях?
- Зараз в українському спорті не все так добре у фінансовому складі, як могло бути. Узяти гравця, який буде вирішувати питання, завжди можна, але потрібно викласти певну суму. На такі контракти на сьогодні не готовий український спорт, тому доводиться ретельно обирати і підлаштовуватися. Так розумію, що дехто не підійшов тренеру, саме через те, що не вписувався в нашу картину гри, інші не могли залікувати свої травми. Ніби на сьогодні ми уже повністю укомплектовані і готові до повноцінної боротьби.

- Як дивишся на новий формат кваліфікації чемпіонату світу, яку тобі скоро доведеться випробувати?
- Дуже багато інформації навколо календаря цієї кваліфікації. Здебільшого з цього роблять проблему і воно зрозуміло. Гравці НБА та Євроліги фактично втрачають можливість зіграти у перших двох вікнах кваліфікації за свої збірні. Нас це не має обходити. Так, можливо, за нашу команду могли б зіграти заокеанські гравці, але, з іншого боку, наш склад зразка чемпіонату Європи фактично не постраждав, усі можуть зіграти і навіть є підсилення.

- Уже за кілька днів для тебе та Володимира Конєва важливі матчі у складі збірної України. З яким настроєм чекаєш на них?
- Ми давненько не грали на своєму майданчику. Якщо бути точним, уболівальники не бачили збірну України 13 місяців – це серйозний проміжок часу. Уже 26-го листопада удома прийматимемо Туреччину. Думаю, це буде зайвою мотивацією для нас та уболівальників. До речі, ми говорили про незручності цієї системи відбору, а ось одна із переваг – велика кількість домашніх ігор збірної протягом усього сезону, як мінімум, три на рік. Матч за збірну – це особливі відчуття та відповідальність, особливо домашній.

Квитки на матч Україна - Туреччина можна придбати за цим посиланням

- Для усіх команд перші матчі кваліфікації стартують майже відразу після збору команди. Україна у Швецію їде фактично на третій день підготовки. Як виходити з цієї ситуації?
- В першу чергу, це незручність для тренерів, за три дні втілити усі задуми, які ти бачиш на майданчику, це неймовірно складно, але дійсно усі збірні перебувають у схожій ситуації. Я - гравець і для мене така ситуація навпаки краща, ніж влітку, коли у тебе кілька тижнів підготовки. Сезон у розпалі і я в тонусі, не потрібно втягуватися, влітку не всі готові фізично, на сьогодні усі в хороших кондиціях будуть. Очікую протягом цих трьох днів багато тактики і менше фізичної роботи.

- Ти уже двічі грав проти Туреччини. Що можеш пригадати?
- Дуже непросто проти них грати на виїзді. Їх фани тиснуть, ти опиняєшся у своєрідному котлі. Я сподіваюся, що 26-го, коли ми гратимемо у Києві, наші уболівальники влаштують теж гарячий прийом для суперника і допоможуть нам. Насправді ця гра є дуже важливою з огляду загальної стратегії відбору.   

Favbet