Всі категорії новин
Матч тижня у столиці, перша гра сезону у Черкасах. Анонс 11 жовтня у Суперлізі Парі-Матч

Матч тижня у столиці, перша гра сезону у Черкасах. Анонс 11 жовтня у Суперлізі Парі-Матч

Будівельник - Дніпро

Київ, Палац Спорту

Початок матчу - 19:00

Трансляція - FBU.ua

Квитки на матч

Центральний матч ігрового дня, тижня, а може і усього першого кола пройде в столиці, де місцевий Будівельник зіграє проти Дніпра. Цей поєдинок буде мати максимально принципове значення для обох колективів і в першу чергу для господарів, які не раз натякали, що торішню поразку в домашньому «Фіналі чотирьох» Кубку України вони Дніпру не пробачили і не забули. Про це на передматчевій прес-конференції говорив і головний тренер чемпіона України Володимир Коваль, який навіть охрестив матч неформальним «Суперкубком України».

«Ми хочемо реваншу, хочемо довести, що це була випадкова поразка (у фіналі Кубку України 2016/17 від Дніпра - прим.). Мені здається, ми були сильнішими. Але саме в тій грі сильнішим виявився Дніпро, вони це довели. Ми б хотіли реабілітуватися за цю поразку, і за ту, яка була на передсезонному турнірі. Завтра налаштовуємося на хорошу боротьбу. Плюс, з наступного сезону у нас буде розігруватися Суперкубок, і я б охрестив цей матч, як гру за Суперкубок. Хай і неофіційну. Хотілося б, щоб чемпіон і володар Кубка починали сезон матчем за Суперкубок у Палаці спорту».

Головний тренер Дніпра Денис Журавльов підтримки Будівельника не боїться, більш того хоче, щоб на матч його команди проти киян у столичному Палаці спорту зібралося як умога більше уболювальників:

«У нас у Дніпрі у залі завжди багато глядачів, завжди ми граємо за повних трибун. І підтримка глядачів нам потрібна. А в таких залах, як Київ, де можуть прийти ще більше вболівальників, ми теж почуваємося впевнено, до повних трибун ми звикли, а за кого вони вболівають, у даному випадку це вже не важливо. Головне - було б більше народу».

Потрібно нагадати, що для обох команд сезон почався не з чемпіонату України. Будівельник не подолав другий раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, а Дніпро програв у першому раунді відбору до Кубка Європи FIBA. Однак якщо гості в дебюті сезону знаходяться практично в оптимальних ігрових і функціональних кондиціях, то Будівельник за традицією входить в регулярний чемпіонат вже по ходу справи.

Цікавих протистоянь в цьому матчі буде більш ніж достатньо: це і битва передніх ліній, і дуель американських захисників киян з українськими опонентами з Дніпра. Можливо, індивідуально Будівельник більш різноплановий колектив, але командна хімія Дніпра є фактором, який дуже часто стає ключовим у таких великих матчах.

Навряд поєдинок на такій ранній стадії матиме якесь вирішальне турнірне значення, проте в плані психології і настрою на дистанції цей матч буде дуже важливим для обох команд, які в цьому сезоні націлені тільки на золото національної першості.

Черкаські Мавпи - Політехнік

Черкаси, ПС Будівельник

Початок матчу - 18:30

Трансляція - FBU.ua

Черкаські Мавпи проведуть перший домашній матч сезону і суперником команди Максима Міхельсона стане харківський Політехнік, який поки що у Суперлізі Парі-Матч йде без перемог. Після поразок від Будівельника і Миколаєва Мавпи в третьому виїзному матчі поспіль перемогли Запоріжжя. Треба відзначити, що в двох останніх матчах черкасці грали без своїх легіонерів Марінова і Поповича, які пропускали матчі через пошкодження. Якщо ці гравці зуміють відновитися до матчу з харків'янами, то це вирішить проблему з ротацією, яка відчутно давалася в знаки в двох останніх матчах.

Для Політехніка, який в новому сезоні ще не радував своїх уболівальників перемогами, завдання буде непростим. Перемогти Мавпи на їх же паркеті в першому матчі сезону - серйозний челендж для команди Тимура Арабаджи. Однак ця команда вже не раз доводила, що авторитетів для неї немає, а значить настрій гостей буде як завжди бойовим. Так, фаворитом у цьому матчі будуть Мавпи, проте голодні до перемог «політехи», не треба сумніватися, докладуть максимальних зусиль, щоб зіпсувати черкащанам дебютний домашній матч сезону.

Favbet