Всі категорії новин
Ліцензійні тренерські курси (категорія PRO): коментарі учасників

Ліцензійні тренерські курси (категорія PRO): коментарі учасників

У Києві триває другий модуль ліцензійних тренерських курсів (категорія PRO). Близько 70-ти тренерів є їхніми слухачами.
 
Травневий модуль зібрав напрочуд солідну аудиторію з тренерів Чоловічої і Жіночої Суперліги та очільників команд, що представляють нижчі дивізіони чемпіонату України, як то Вища і Перша ліги. Також у навчальному процесі задіяні тренери збірних України усіх рівнів. 
 
Протягом двох днів слухачі ліцензійних тренерських курсів вивчають теорію і практику згідно програми другого модулю.
 
 
До вашої уваги – коментарі деяких учасників тренерських курсів.
 
Павло Піскарьов, головний тренер БК Говерла:
- Такі заняття завжди корисні. Приїздять багато тренерів, йде живе спілкування, обмінюємося досвідом. Дізнаємося про нове, згадуємо старе, але воно було забуте і ти його не використовував деякий час і таким чином ти оновлюєш свою базу. Чим більше семінарів, тим краще. Я планую зараз, буквально у 20-х числах травня їхати до Литви, днів на 10, після цього повертаюся і повністю віддаюся своїм командам, які є у структурі БК Говерла.
 
 
Віталій Лебединцев, заслужений тренер України:
- На мій погляд, програма другого модулю набагато цікавіша, ніж першого. І це не пов’язано з весною. А тоді ж була зима. Може усе залежить від людей. Але цей період для мене цікавіший. Це моя точка зору. У мене нема жодних претензій до попередніх лекторів. Вчора я послухав практичне заняття Кондишен-коуча (Якунас Тадас – ред.), Роландаса Ярутіса. Ці литовці дуже доступно, зрозумілою мовою без складних термінів усе пояснювали. І спілкування було нормальним. Дуже цікавою для мене була лекція з психології, з прикладами, з двостороннім спілкуванням. Живо, конкретно, цікаво. Напрямок вірний. Потрібно більше конкретики. Чим менше «води», тим краще.
 
 
Денис Журавльов, головний тренер БК Дніпро:
- Дуже багато корисного. Зокрема цікавою інформація щодо біологічних схем, щодо складання планів на сезон. Багато чого пов’язане з біологією, сьогодні – з психологією. Безумовно, багато нового. Є моменти, які треба знати, пам’ятати, орієнтуватися. І використовувати у своїй роботі, у спілкуванні з гравцями. Звісно, ми, тренери, зустрічаємося не лише на семінарах, а й в інших життєвих обставинах, ми підтримуємо стосунки і ліцензійні курси – не той єдиний випадок, коли ми зустрічаємося. Зайвий привід побачитися – завжди приємний. Але повірте, це відбувається частіше, ніж ви бачите на іграх.
 
Віталій Степановський, головний тренер БК Хімік
- Дуже важливий момент навіть не тільки в отриманні нових знань, а коли тобі нагадають про вже пройдений шлях. Ти знав, але з часом підзабув, тепер за допомогою курсів освіжив ці моменти. Я свого часу закінчив школу Євроліги і тепер відвідую міжнародні семінари. Сказати, що багато чогось супернового дізнався під час другого модулю, не можу. Але це потрібно і корисно. До того ж другий модуль відбувається два дні, перший був розірваний, усі тренери прибули, і безумовно, приємно усіх побачити і поспілкуватися по завершенні сезону у неформальній обстановці.
 
 
Валентин Берестнєв, головний тренер БК Ніко-Баскет:
- Дуже цікаво. Зокрема, напрочуд змістовною була лекція Надії Леонідівни (Височиної на тему «Особливості психологічного забезпечення спортивної підготовки чоловічих та жіночих баскетбольних команд високої кваліфікації» - ред.). Мені цей сектор мало знайомий. Для мене це було найбільш корисно. Але багато чого взяв для себе і після занять наших литовських гостей. Та й Олена Лисенко дуже плідно з нами попрацювала. Я вже знайомий з нею багато років, вона свого часу працювала у Миколаєві, добувала дані. Усе цікаво. Плюс – спілкування. Це єдина можливість, коли усі тренери з’їжджаються, усі поруч. Можна поспілкуватися, поділитися. І це теж частина тренерського зростання. Поговорити про гравців, про якісь тенденції. Я вважаю, що тренерський вік визначає не вік за паспортом, а здатність і бажання навчатися. Тому прагну знаходити щонайменшу нагоду для будь-яких курсів підвищення кваліфікації, тим більше ліцензійних. І корисно, і необхідно. 
 
Favbet