Всі категорії новин
Ліцензійні курси на здобуття тренерської ліцензії PRO: ранкова теорія і вечірня практика від Євгена Мурзіна

Ліцензійні курси на здобуття тренерської ліцензії PRO: ранкова теорія і вечірня практика від Євгена Мурзіна

Перший навчальний день першого модулю ліцензійних курсів на здобуття тренерської ліцензії PRO завершився практичним заняттям, яке провів головний тренер національної чоловічої збірної України Євген Мурзін.

Допомагали йому розкрити дві теми «Різні варіанти протидії гри у “pick and roll” під час змагальної діяльності команд високої кваліфікації» і «Групові та індивідуальні дії висококваліфікованих баскетболістів у захисті під час протидії гри у “pick and roll” гравці БК Київ-Баскет.

До цього про Фізичні якості у підготовці баскетболістів високої кваліфікації розповів професор Виноградов. А відкрив ліцензійні курси своєю лекцією «Актуальні проблеми підготовки баскетболістів високого класу» голова комісії з професійної підготовки тренерів Микола Безмилов.

Навчальний час пролетів непомітно, а головне – корисно.

Євген Мурзін, головний тренер національної чоловічої збірної України: - Я радий цій зустрічі. Нечасто ми зустрічаємося і сьогодні вийшла на мою думку нормальна професійна розмова, баскетбольна розмова. Спочатку була теорія, на якій показали цікаві тенденції сучасного баскетболу. Фундаментальні речі показували. Специфічні. Як грали Фенербахче, Валенсія у минулому сезоні. Як грає Жальгіріс. Я відчув по пожвавленню в аудиторії, що ця інформація була цікава людям. Потім були практичні заняття у залі. Я дещо змінив план. Усі зібралися професіонали, не перший рік працюють тренерами. Тому здебільшого тривав діалог. Було чимало запитань щодо певних взаємодій, щодо ротації і багатьох дрібниць. Був активний зал. І мені здається я зміг донести свою точку зору присутнім. 

Тимур Арабаджи, головний тренер БК Авантаж-Політехнік: - прекрасно, що такі курси розпочалися. Дуже важливо, щоб люди, які мають знання, вміння, досвід, ділилися цим з тренерами. Бо кожний тренер має вчитися щодня і нема ідеально вірної системи. Є багато інформації, яку потрібно правильно сприймати і залишати собі те, що ближче. Цікаво було те, що сьогодні було три різнопланових напрямки. І теорія, і практика. Три різних лектори. Було дуже цікаво. День пройшов динамічно. А якщо говорити про практичне заняття Євгена Мурзіна, та воно було напрочуд цікавим. Є багато нюансів, моментів, пов’язаних з пікенролом у захисті. І це важливо знати. Потрібно правильно розставляти акценти. На це він і зробив наголос. Сподіваюся, що у подальшому програма буде не менш цікавою і міститиме знання, що показують основні принципи баскетболу, як у нападі, так і у захисті.

Вадим Пудзирей, асистент головного тренера національної чоловічої збірної України: - усе було корисне і цікаво. Такі заходи дуже важливі і мають бути систематизовані, як зараз хочуть зробити в ФБУ. Завтра чекаємо на Айнарса Багатскіса. І Євген Вікторович дав нам дуже корисну інформацію про пікенроли. І про розминку від професора Виноградова почув багато цікавого. Підготовка різнопланова, інформація теж. Це потрібно завжди.

Олександр Ворона, асистент головного тренера БК БІПА: - інформація зайвою не буває ніколи. У кожної людини є вибір – або приймати інформацію, або ні. Але те, що пролунало у перший день – якщо коротко, це було і цікаво і надзвичайно корисно. 

 

Favbet