Всі категорії новин
Костянтин Анікієнко: є суттєвий крок вперед

Костянтин Анікієнко: є суттєвий крок вперед

Український центровий Костянтин Анікієнко в сезоні 2016/2017 рр. відіграв у складі МБК "Миколаїв" зі старту сезону до 15 грудня, провівши 15 матчів у складі миколаївців. В середньому набирав в них 6,2 очки, 6,6 підбирань, при ефективності 10,7 бала в середньому за гру. Баскетболіст повернувся до лав МБК "Миколаїв" на початку сезону. Анікієнко в інтерв’ю клубній прес-службі оцінив старт миколаївців у Суперлізі Парі-Матч і розповів про причини свого повернення до команди з міста корабелів.
 
- Ти виступав за збірну Одеси на турнірі дублерів, що проходив у Миколаєві в кінці серпня і по закінченні змагань дозаявився до складу МБК "Миколаїв". Як все сталося?
- Пропозиція від Миколаєва надійшла ще з самого початку літа. Завжди шукаєш щось краще для себе, як кажуть, від добра добра не шукають" - але з часом я зрозумів, що треба було відразу погоджуватися на цю пропозицію, однак шукав інші варіанти, не поспішав. І добре, що я в цьому сезоні до початку офіційних ігор підписав контракт з Миколаєвом у вересні - встиг підготуватися і потренуватися, підійшов до сезону в оптимальній формі і готовий грати. По завершенні товариського турніру я поспілкувався з президентом клубу Бобровим Миколою Євгеновичем, дізнався про його плани і наміри, і після цього ще більше захотів грати в Миколаєві. 
 
- У клубу Новий президент, організація, помітив зміни?
- Звичайно. Є суттєвий крок вперед - мені дуже подобається ставлення керівництва, тренерів. Не хочеться наврочити - поки всім задоволений. 
 
 
- Що скажеш про результати у трьох стартових іграх Суперліги - дві перемоги і одна поразка?
- У поразці від "Будівельника" частково позначилася втома гравців, які були задіяні в матчі з Черкасами, плюс овертайм. Першу половину ми відіграли добре, у другій якось перестали грати з бажанням, агресією - суперник зміг нас більше психологічно зламати, ніж фізично. Ми просто зупинилися. Коли був розрив 10-12 очок, ми боролися, а потім стався психологічний спад і різниця в рахунку збільшувалася, і ми перестали боротися. Таке не можна допускати - добре, що така гра була на старті чемпіонату і з серйозним суперником, а не нашим прямим конкурентом по турнірній таблиці. Ми зробимо правильні висновки і будемо рухатися далі. 
 
- Як було для тебе грати проти Будівельника, за який ти виступав кілька сезонів, ставав з киянами чемпіоном?
- Є певні емоції перед іграми в Одесі, це моє рідне місто, а також зі столичним  "Будівельником", де провів частину кар'єри. Принципового бажання щось довести немає. На кожну гру я виходжу з однаковим бажанням і настроєм. Допомагає, напевно, що я знаю трошки більше лідерів суперника, приміром з Михайлом Анісімовим пліч-о-пліч провели скільки років і на тренуваннях, і в іграх, і в цілому у житті. В цьому плані легше. 
 
 
- Ти заговорив про Одесу, ось як раз команду зараз очікує виїзд саме в твоє рідне місто і чекає зустріч з "БІПОЮ" ...
- Коли граю в Одесі, емоції дуже сильні. Приходять підтримати рідні, близькі, друзі - тому для них хочеться проявити себе якомога краще. Тому навіть більше хвилювання присутнє - мені дуже приємно грати вдома, думаю, як і будь-якому гравцю, який приїжджає в рідне місто. Одесу я дуже люблю - батьківщина є батьківщина. Для мене це буде особлива гра, ніж інші.
 
- За статистикою в середньому на майданчику ти проводиш 23 хвилини. Задоволений ігровим часом?
- Цілком задоволений - звичайно, завжди хочеться грати більше, забивати більше. Я вважаю Миколаїв стартанув цілком вдало, тому тренер робить все правильно, розподіляє ігровий час правильно. Мене в цьому плані все влаштовує. 
 
- Буває так, що на паркеті в п'ятірці з тобою в передній лінії грає Саша Кушніров, звично грати здвоєним центром?
- Саша гармонійно себе почуває на позиції четвертого номера. П'ятий номер у мене, позиція як говориться за покликанням. У цьому плані ми маємо перевагу в зрості і намагаємося його використовувати. 
 
- За перші три гри у тебе в середньому 10 очок, 5 підбирань і 2 блоки, як оцінюєш свої показники?
- Найголовніше, щоб гра приносила користь команді. Якщо б я набирав по 25 очок і у команди було 0/3 в графі перемог/поразок, то я був би незадоволений. Поки це приносить користь - я задоволений будь-якою своєю статистикою, навіть якщо я не вийду на поле. 
 
 
- Що скажеш з приводу календаря, тобто три домашні гри на старті за тиждень, потім виїзд і знову спарені зустрічі?
- Передсезонні ігри нам допомогли в цьому - ми звикли до такого календаря, тому що в товариських турнірах ми проводили три гри поспіль за три дні, втягнулися в ритм. Сподіваюся, що на виїзді ми теж добре себе покажемо, хоч і Миколаїв вважається домашньою командою, але треба цей момент виправляти і однаково стабільно виступати, як вдома, так і на виїзді. 
 
- У переможній грі з " Черкаськими мавпами" в кінцівці саме трибуни зробили неймовірну підтримку команді, яка здобула перемогу в овертаймі.
- Нового нічого не скажу. Всі команди, які приїжджають в Миколаїв, відзначають, що це найкраща підтримка в Україні. Дуже приємно, що люди ходять на ігри. Я б також зазначив вболівальників у Черкасах як раз. По вулиці йдеш і тебе пізнають, що ти гравець МБК "Миколаїв", цікавляться і бажають вдалих ігор. Чув, що в Черкасах теж баскетбольне місто. Миколаїв на фоні інших вирізняється просто таки колосально - це дуже приємно, це допомагає нам в іграх. Незалежно від утоми завдяки підтримці трибун в "Надії" біжиш вперед і борешся, не можеш підвести людей, які вболівають за тебе. І якраз у другому турі з Черкасами при нашій грі, де було допущено 24 помилки, повинно було статися диво, щоб здобути перемогу, і частиною цього дива стали наші вболівальники. 
 
- Стежиш за іншими матчами Суперліги, результатами суперників?
- Після чемпіонату Європи з баскетболу я став більше дивитися ігри. Збираємося з хлопцями і дивимося матчі в онлайні. В запису не так цікаво. Припустимо, Одесу з Дніпром дивилися в неділю. Крім цього дивимося командні відео, готуємося до суперників. 
 
- Доброго виїзду в Одесу.
- Дякую!
Favbet