Всі категорії новин
Роланд Піпер: сподіваюся на цікаві матчі у Фіналі чотирьох FreezeOil Кубка України

Роланд Піпер: сподіваюся на цікаві матчі у Фіналі чотирьох FreezeOil Кубка України

Перед вирішальними матчами FreezeOil Кубка України Роланд Піпер, голова правління компанії FreezeOil – титульного спонсора Кубка України, дав інтерв’ю, в якому пояснив свій інтерес до баскетболу, до України, а також розповів про великий досвід роботи його компанії у європейському баскетболі.

- Цього року компанія FreezeOil стала генеральним партнером ФБУ в проведення Кубка України з баскетболу, чому FreezeOil вирішив допомагати розвитку цього спорту в Україні?
- FreezeOil займається розвитком бізнесу у різних напрямках, ми шукаємо подібні можливості у багатьох країнах, ми любимо ризик, шукаємо інвестиції із хорошою віддачею. З тих пір як Україна почала змінюватися, ми зацікавилися цим напрямком. Ми знаємо, що бізнес, спорт, командна робота – це усе дуже пов’язане між собою. У баскетболі у нас є багатий досвід у Амстердамі, у Тель-Авів і ми знаємо, що той тип людей бізнесу з якими нам би було цікаво працювати теж любить баскетбол. Наші погляди тут співпадають і це хороша нагода поєднати бізнес і соціальний напрямок.

- Чи вдавалося вам особисто відвідати деякі матчі  FreezeOil Кубка України? Можливо, якісь ігри запам'яталися Вам?
- Я сам грав у баскетбол багато років, з тих пір у мене лишилися проблеми з колінами. Я грав близько 30 років. Напівпрофесійно, не скажу, що на серйозному рівні, але цього було достатньо для гри у Нідерландах і Німеччині. В Україні я побував на кількох матчах як глядач, був на грі національної команди зі Словенією. Це була хороша, але закінчилася поразкою, хоча зрештою команда кваліфікувалася. Треба подякувати збірній Нідерландів. Також вряди-годи я бачив поєдинки FreezeOil Кубка України. Наприклад, Будівельник у 1/4 фіналу. Тоді кияни виграли відчутно, гра була хорошою, це був наразі останній матч, на якому я побував.

- Наскільки Вам вдавалося раніше стежити за баскетболом у нашій країні? Можливо уже є клуб або українські гравці за якими Ви стежите?
- Було б неправильно зауважити, що у мене є улюблені команди і гравці, тому що у мене є незначний досвід вболівання в Україні, але, наприклад, я бачив українського гравця у Монако, я там теж був на матчах. Я знаю, що у Франції грають кілька баскетболістів з України, проте я ще далекий від того аби сказати, що я знаю особисто нинішніх баскетболістів. Рівень гравців в Україні цілком пристойний, сподіваюся, і збірна буде виступати належним чином, я збираюся відвідати матчі збірної в Ізраїлі і, звісно, я збираюся відвідати півфінали і фінал FreezeOil Кубка України.



- Завдяки допомозі від FreezeOil Федерація баскетболу  України готує зараз Фінал чотирьох Кубка України, це має бути непересічна подія у спортивному житті країни, чого чекаєте Ви від Фіналу чотирьох?
Головне, я сподіваюся, що прийде багато людей подивитися на кубкові ігри. Баскетбол для мене це поєднання командної роботи і особистого таланту. Тому я сподіваюся, що матчі будуть цікаві усім. Я був приємно здивований кількістю людей, яки прийшли на 1/4 фіналу Будівельник – Запоріжжя-ZOG, тож хай переможе найсильніший і хай побільше людей побачать матчі.

- Звідки у Вас така любов до баскетболу?
- Давним-давно, коли я був молодим хлопцем, я дуже різко почав рости. Буквально за пару років я виріс до двох метрів. Тоді усі мені сказали – ти не зможеш грати у футбол, ти не зможеш грати у будь-що крім баскетболу. Тож я почав грати у баскетбол у віці 13 років і так потихеньку дуже звик до нього, грав непогано. У Нідерландах я грав у другій лізі, потім грав у другій Бундеслізі, коли мав перебратися до Німеччини по своїй роботі. З тих пір я пов’язаний з баскетболом, я був президентом у БК Амстердам, ми триразові чемпіони країни, два моїх сини дуже пристойно грають у баскетбол. Один грає у Нідерландах, інший у Канаді, я, порівняно з ними, маленький. Це у нас сімейне. Як я зауважував раніше, в баскетболі мені подобається поєднання індивідуальної майстерності і командної роботи. Для спорту – це дуже цікаве поєднання, щоб і те, і те були разом. Одна людина може зробити дуже багато у баскетболі, але самотужки ніколи не виграє увесь матч.

- У Нідерландах і у Ізраїлі також є команди, якими опікується FreezeOil, наскільки довготривалим є це партнерство?
- Я уже згадував що FreezeOil – це інвестиційна компанія, інвестфонд. Ми шукаємо цікаві компанії проекти, опікуємося ними розвиваємо, словом займаємося інвестиційною діяльністю. Робимо це по усій Європі, з штаб-квартирою у Амстердамі. Є також штаб-квартира і у Тель-Авіві. Як для нас, то тип людей, яких ми зустрічаємо будь-де люблять баскетбол, точніше, або вже полюбили баскетбол, або готові полюбити його. Для нас це важливі соціальні контакти, розвиток бізнесу. В Амстердамі ми займаємося цим дуже давно, у Ізраїлі розпочали 3 роки тому. Рішон-ле-Ціон грає у національному чемпіонаті, Амстердам зараз активно набирає, у нас там цікава стратегія, ми граємо лише молодими баскетболістами. Команда Амстердама вона повністю вітчизняна, такою була наша мета. Ми сподіваємося отримати баскетбольний досвід в Україні. У найближчі 2-3 роки ми маємо розібратися у якій ролі ми можемо бути тут присутні. Ми співпрацюємо з Федерацією баскетболу Украъни. Побачимо, як воно буде виходити. Поки що усе добре.

- У Нідерландах баскетбол поступається за популярністю футболу, волейболу і гандболу, чому менеджмент компанії робить ставку саме на цей вид спорту? - Чи можете Ви порівняти рівень футболу у Нідерландах і Україні?
- Слід розуміти, що у Нідерландах у нас чимало дивних видів спорту користуються широкою популярністю. Ковзанярський спорт, він неймовірно популярний. Особливо зараз, коли холодна пора року. Багато людей бігають на ковзанах. Це вид спорту, яким цікавляться усі – це національна традиція. З точки зору маркетингу, спонсорських коштів, дуже легко знаходити ресурси для цього виду спорту. Баскетбол був дуже популярним у 80-х, ми грали на доволі високому рівні. Потім він якось усе занепадав і зараз він десь 5-6 за популярністю, після хокею на траві, футболу, ковзанярського спорту, волейболу, тобто тут нам є над чим працювати. Топові матчі збирають 2000 глядачів, це у національному чемпіонаті, іноді доходить до 3000, це непогано. Зараз є телетрансляції, усі матчі національного чемпіонату транслюються он-лайн. Це серйозний прогрес і ми теж частина цих змін, я маю на увазі клуб у Амстердамі, тобто він стає популярнішим. Щодо рівня, то я гадаю ще кілька років тому в Україні він був набагато вищим, зараз він став нижчим. Було б непогано провести товариські матчі Амстердама і Будівельника. Це, гадаю, було б цікаво і ми ведемо розмови про це. Можливо – це нам вдасться зробити гостьовий матч тут у Києві, можливо Будівельник зіграє у Амстердамі. Тоді ми зможемо побачити рівень. Амстердамська команда дуже молода, я б сказав середній вік гравців десь 22 роки і це усе голландські гравці, жодного іноземця! Це частина стратегії збудувати національну команду. Побачимо, як воно вийде, поки що усе йде непогано. Ми не дуже високо у таблиці, ми десь у середині, але ми найкраща саме голландська команда. Я дійсно думаю над тим, як привезти Амстердам на матч із Будівельником, це було б чудово.

- Після завершення Кубка України чи планує FreezeOil продовдити співпрацю із ФБУ і у яких формах така співпраця може бути цікава Вашій компанії?
- Поки надто рано давати вам відповідь на це питання, але є діалог із Федерацією: що ми можемо зробити разом? Нинішній наш досвід з FreezeOil Кубком України хороший, співпраця з федерацією хороша. Коли пройде фінал, ми сядемо, поспілкуємося, що реально, якщо зірки стануть правильно, ми продовжимо співпрацю, але обговорити усе нам слід обов’язково.

- Для вашої родини баскетбол теж є видом спорту сімейним, адже ним, як ви прийшли до баскетболу? Ваші діти почали займатися баскетболом  - це ваша ініціатива чи вони самі прийшли до цього?
-  У моїх дітей особливого вибору не було, я вірю в те що спорт – це важлива частина виховання. Баскетбол – це хороша платформа для виховання дисципліни, навичок командної взаємодії і я старався щоб вони зрозуміли цей спорт і вони займаються баскетболом. І хороші новини полягають  у тому що обидва грають дуже добре, набагато краще ніж я.

- Для України компанія FreezeOil доволі нова, що ви могли б розповісти про неї людям, які вперше чують про неї?
- Я уже говорив про це, але зараз підіб’ю усе разом. FreezeOil – це інвестиційна компанія, у нас є партнери, які теж частиною нашою структури, у нас є команда, яка відшукує можливості для інвестицій, наша стратегія це більш ризиковані інвестиції, тому сподіваємося на кращу віддачу, ці можливості ми відшукуємо у різних країнах, Україна серед них, чому? – Тому що тут можливості лише відкриваються. Не багато людей інвестують сюди, це добре, якби усі інвестували в Україну, нас тут не було б. Тут головне зрозуміти логічні схеми, те що ми бачимо, нам подобається. Очевидно, що Україні потрібні кілька років щоб змінитися і піти у іншому напрямку, додати те що уже є у нас. Отже я не очікую успіху наступного року, це займе деякий час. Ми зважуємо усе як інвестиційна компанія, Україна має цікаві можливості. Оскільки ми уже тут, ми проводимо час, спілкуємося із людьми, то співпраця FreezeOil і Федерації баскетболу України для нас важлива.

- Що ж певно наступного разу побачимося уже на баскетболі під час Фіналу чотирьох FreezeOil Кубка України.
- Так сподіваюся ми усі побачимо прекрасні матчі.

Новини по темі
Фінал Кубку України: підсумкове відео
Відео14.03.2024
Фінал Кубку України: підсумкове відео
Дивіться відео хайлайтів фінального матчу Кубку України
Дмитро Клебан: Постiйно працюю та вдосконалююсь як гравець
Дмитро Клебан: Постiйно працюю та вдосконалююсь як гравець
Найкращий центровий Фіналу чотирьох про вирішальні матчі Кубка України, виступи Прометея у Вищій лізі та найближчі кар'єрні плани.
Глядачі створили неймовірну баскетбольну атмосферу: фотогалерея вболівальників Фіналу чотирьох Кубку України
Глядачі створили неймовірну баскетбольну атмосферу: фотогалерея вболівальників Фіналу чотирьох Кубку України
Дивіться яскраві фото трибун ПС Венето під час матчів Фіналу чотирьох Кубку України
Фінал чотирьох Кубку України-2024: топ-10 моментів
Фінал чотирьох Кубку України-2024: топ-10 моментів
Відзначаємо головні хайлайти вирішальної стадії турніру
Максим Закурдаєв: Кубок їде у Дніпро і це найголовніше
Максим Закурдаєв: Кубок їде у Дніпро і це найголовніше
Кращий гравець Фіналу чотирьох Кубку України прокоментував перемогу команди
Дніпро зрівнявся з Будівельником за кількістю перемог в Кубку України
Дніпро зрівнявся з Будівельником за кількістю перемог в Кубку України
Дніпро став чотириразовим володарем Кубка України з баскетболу
Дніпро в яскравому фіналі проти Прометея виграв Кубок України: хайлайти матчу
Дніпро в яскравому фіналі проти Прометея виграв Кубок України: хайлайти матчу
Дивіться яскраві моменти фінального матчу Кубку України 2024
Дніпро — володар Кубку України-2024!
Дніпро — володар Кубку України-2024!
У запеклому фіналі команда Володимира Коваля здолала Прометей
Максим Закурдаєв — MVP Фіналу чотирьох Кубку України
Максим Закурдаєв — MVP Фіналу чотирьох Кубку України
Захисник Дніпра набрав 22 очки у вирішальному матчі турніру
Дніпро виграв Кубок України, здолавши у фіналі Прометей: відео коментарів
Відео10.03.2024
Дніпро виграв Кубок України, здолавши у фіналі Прометей: відео коментарів
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою клубу Суперліги
Битва Дніпра та Прометея у фіналі Кубка України: фотогалерея
Битва Дніпра та Прометея у фіналі Кубка України: фотогалерея
Команда Володимира Коваля завоювала перший трофей у сезоні
Прометей проти Дніпра: відео фіналу Кубку України
Відео10.03.2024
Прометей проти Дніпра: відео фіналу Кубку України
Лідери Вищої ліги та Суперліги проведуть вирішальний матч за трофей
Напередодні фіналу Кубку України: історія протистояння Дніпра та Прометея
Напередодні фіналу Кубку України: історія протистояння Дніпра та Прометея
Прометей має перевагу над Дніпром в історичному розрізі
Дніпро склав компанію Прометею у фіналі Кубку України: коментарі після матчу зі Старим Луцьком
Дніпро склав компанію Прометею у фіналі Кубку України: коментарі після матчу зі Старим Луцьком
Тренери та гравці команд після півфінального матчу Кубку України Старий Луцьк – Дніпро
Дніпро пробився у фінал Кубку України, обігравши Старий Луцьк: фотогалерея
Дніпро пробився у фінал Кубку України, обігравши Старий Луцьк: фотогалерея
Дивіться фотогалерею півфінального матчу Кубку України Дніпро – Старий Луцьк
Дніпро обіграв Старий Луцьк на шляху до фіналу Кубку України
Дніпро обіграв Старий Луцьк на шляху до фіналу Кубку України
Старий Луцьк достойно протистояв фавориту, але поступився
Favbet