Всі категорії новин
Драбіковський: в Україні баскетбол є іміджевим проектом

Драбіковський: в Україні баскетбол є іміджевим проектом

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський ефірі радіо "Столиця" розповів про стан справ сучасного баскетболу в країні.

"Сучасна баскетбольна команда - залежить від того, наскільки фінансово спроможний клуб. Це може бути від 17 до 25 чоловік. Найбільш витратна частина - контракти гравців.

Максимальні контракти в Україні? Точно не можу сказати, тому що це комерційна таємниця. Думаю, в цьому сезоні найбільший контракт - близько 5000 доларів на місяць.
Сьогодні криза - тому планка опустилася. Гарного гравця можна підписати приблизно за таку суму.

Відтік дуже великий. Близько 80 баскетболістів виїхало за кордон. Як стимулювати? Головний фактор - це зарплата.

Чи можна заробляти на баскетболі зараз? Зараз у нас не можливо заробляти на спорті. Заробляють провідні ліги світу. Решта збиткові. Це іміджевий проект - баскетбол очолюють люди, які люблять гру і вкладають в неї кошти. Хтось утримує професійні клуби, хтось допомагає молодіжному баскетболу, хтось спонсорує одноразові заходи, наприклад баскетбол 3х3.

Наскільки корисний стрітбол? Ця назва в народі. А баскетбол 3х3 - це різновид баскетболу, в який грають професіонали, багато з яких пройшли школу великого баскетболу. В Україні буде проводитися чемпіонат 3х3. Крім цього є аматорська ліга 3х3. А у світі є чемпіонат світу для дорослих і 18-річних.

Наскільки ймовірне проведення Євробаскету в Україні в найближчі роки? Наступний Євробаскет після 2017 року вже буде в 2021 році. Імовірність невелика. Для того, щоб побудувати - потрібні кошти. Потрібно побудувати арени, створити інфраструктуру. Для футболу ми щось створили. Дороги побудували. А побудувати баскетбольну арену на 10-12 тисяч глядачів - це дуже пристойні гроші.

В Україні найбільша арена - київський Палац спорту. Цю арену будували в 1961 році і з того часу проводився якийсь ремонт, але будівля морально застаріла", - розповів Драбіковський в інтерв'ю радіо "Столиця".

Favbet