Постав своє запитання арбітру

Постав своє запитання арбітру
14 лютого 2017, 12:50Суддівство

 За ініціативи Технічної комісії ФБУ відкривається можливість вільного спілкування уболівальників, спеціалістів та гравців з арбітрами ФБУ. Відтепер кожен зможе поставити своє запитання щодо трактовки Офіційних правил баскетболу ФIБА та конкретних  ігрових ситуацій, і отримати пояснення, чому суддями прийняте саме таке рішення. 

 На ваші запитання буде відповідати арбітр міжнародної категорії, комісар ФІБА Роман Рижик з залученням найкращих арбітрів ФБУ. На думку Технічної комісії, подібна форма спілкування допоможе  значно покращити розуміння правил баскетболу та дозволить об’єктивно оцінювати будь-які незрозумілі ситуації, що виникають в іграх будь-якого рівня , як професійних, так і аматорських та юнацьких змагань.  

 Для того, аби поставити своє запитання, надсилайте його та, бажано, вiдеомомент на електронну адресу прес-служби ФБУ fbu.press@gmail.com.  Відповідь буде розміщена на офіційному сайті ФБУ у відповідному розділі.  

 Як може виглядати запитання (тестовий варіант):

 

Чому м'яч у цій ситуації був зарахований?

 

Незважаючи на те, що гравець, який атакував контролював м'яч, перебуваючи спиною до кільця, під час неправильного контакту з боку захисника, гравець вже почав виносити м'яч для кидка, тобто знаходився в процесі кидка. Тому м'яч був зарахований правильно.