Всі категорії новин
Команди NCAA продовжують цікавитися українцями

Команди NCAA продовжують цікавитися українцями

Університети "Мерсер" та "Флорида" цікавляться українцем Георгієм Маслєнніковим з Одещини!

Два університети першого дивізіону NCAA запропонувати баскетболісту з України свої стипендії. 

Нині вихованець ОБШ ім. Білостінного проводить свій другий рік в США та займається баскетболом у школі "Holy Spirit", що розташована в Атланті, штат Джорджия, а вже з сезону 2018/19 матиме можливість поповнити ряди українців у вищій студентській лізі США, адже вже зараз він має в своєму розпорядженні запрошення від двох університетів.

Проте одесит не збирається зупинятися на досягнутому та планує цього літа взяти участь в аматорській лізі молодих баскетболістів (AAU), щоб отримати на наступний рік контракти від ще декількох навчальних закладів. 

Також варто згадати про  вихованеця українського баскетболу, 19-и річного Джорджа Сліванчаніна, який наразі закінчив свій перший курс в університеті UNLV.  Відігравши 11 матчів, Сліванчанін проводив в середньому по  4.5 хвилини на паркеті, за які мав показник результативності в  1.4 бали в середньому за гру.

22 грудня Джордж навіть мав шанс зіграти проти свого співвітчизника Святослава Михайлюка, коли його команда грала проти університету Канзасу, проте тоді Сліванчанін участі в грі не прийняв, а Михайлюк став одним з найрезультативніших у грі.

Також Сліванчанін у 2014 році вже захищав кольори збірної України, коли грав за національну команду U-18 на  турнірі Альберта Швайцера в Німеччині, де наша збірна посіла шосте місце, а центровий у грі проти США набрав 12 очок.

Батьком Джорджа є, у минулому, гравець збірної Сербії – Слободан Сліванчанін, а мати українка з Одещини.

Свою кар’єру в штатах Джордж почав з академії IMG, де провів один сезон, після чого перебрався до першого дивізіону NCAA в університет Невади, що знаходиться у Лас-Вегасі. 

Favbet