Всі категорії новин
Щипакіна і Рижов: перевірка боєм відбулася

Щипакіна і Рижов: перевірка боєм відбулася

Востаннє перед плей-оф жіночої Суперліги два її майбутні учасники зіграли між собою. І київське Динамо, і одеський ІнтерХім у матчі, який нічого не вирішував (і завершився 80:72 на користь чинного чемпіона України) отримали чудову нагоду перевірити свою готовність до півфінальних серій. Якою мірою киянки та одеситки скористалися цією можливістю?

Ірина Щипакіна, головний тренер "ІнтерХім-СДЮСШОР":

- Я була впевнена у нашій перемозі. Трохи не вдався початок матчу – команда суперник продемонструвала високу влучність, реалізувавши з восьми шість кидків здалеку. Ми вийшли з автобуса і одразу ж – на гру. Спочатку не розбігалися, я відчувала, що дівчата ось-ось побіжать. А вже у третій чверті ми дали їм забити тільки сім очок. Думаю, що від захисту пішов і напад. І звичайно ж, те що Оля Сівакова випала з гри у першій половині, далося взнаки. Але вона добре проявила себе у другій половині – показала, на що вона здатна, що вона може. Наталя Колотовська теж добре зіграла – це два наших снайпера задньої лінії. Погоджуся, що цей матч певним чином був підготовкою до плей-оф. Насамперед у плані "фізики". Я протягом матчу жодного разу не брала тайм-ауту, щоб дівчата у скрутний момент могли знайти для себе вірну відповідь.

- Третю чверть ви розпочали з "-11", а потім відбулося чарівне перетворення. Команда мобілізувалася? З дівчатами у перерві поговорили?
- Ми не так спілкувалися, скільки більше разом з ними шукали вихід. Не те, що я ставила завдання, а вони розуміли, звідки можна взяти резерв. Я вважаю, Маша Ковтун непогано увійшла у гру у другій половині. Так, ми готуємося до плей-оф. Сьогоднішня гра нічого не давала ані нам, ані Динамо. А вже плей-оф, на мій погляд, виявиться дуже цікавим.

- Ваш найближчий суперник, найвірогідніше, - Авангард.
- Я думаю,так. Хоч вони ще не закінчили чемпіонат, але грають проти слабких команд. І тому усі знають своїх суперників у плей-оф (якщо Авангард і ТІМ СКУФ не зазнають очкових втрат на заключному відрізку чемпіонату, півфінальні пари виглядатимуть так: ІнтерХім-СДЮСШОР – Авангард та Динамо – ТІМ СКУФ – ред.). Будемо боротися і захищати чемпіонський титул.

Володимир Рижов, головний тренер Динамо:

- Результат на нас не тиснув. Звичайно ж, виходили на гру з переможними думками, дівчата діяли розкуто, виконували вільні кидки, робили те, що треба. А у другій половині ми збилися на ходьбу. Втім, був момент, де ми могли зберегти інтригу, скоротили відставання, але деякі рішення арбітрів у мене викликали подив. Різниця була незначною, ми ще могли зачепитися. Але радий, що була боротьба. З нами вже важче грати. І якби не наші помилки у захисті на великих гравцях… У нас бракувало "великого" гравця під кільцем. Ми могли б ще поопиратися. До того ж дуже велику кількість триочкових пропустили з місця. Я розумію, якби була комбінація і нам закидали, попадалися на заслони. А тут людина стоїть поруч і ми пропускаємо 4-5 триочкових. Це неприпустимо. Думаю, це і вплинуло на результат матчу.

- Якщо розглядати цей поєдинок як підготовку до плей-оф, чи готова команда до півфінальної серії?
- Запевняю, у плей-оф Динамо не пастиме задніх. Це точно, боротимемося за кожний матч. Нажаль, у нас поїхала "велика" американка (Егі Кендіс Шейнієре – ред.). Її завжди переслідували мікротравми і спортсменка мала завелику вагу. Ми розраховували на неї, на її дії під кільцем, тепер усе знову перебудовуємо. Тим не менш боротьбу у плей-оф нав’яжемо. Подивилися себе у грі з сильним суперником. Він (ІнтерХім-СДЮСШОР – ред.) грає цим складом вже багато років, здається, у ХХ-му столітті вони теж грали цим самим складом. Тому і зіграні, а ми – увесь час у пошуках гри. І я не думаю, що боротьба у плей-оф буде легкою.

 

Favbet