Всі категорії новин
Плєханов: задоволений роботою команди у захисті

Плєханов: задоволений роботою команди у захисті

 

  Сьогодні друга збірна України з баскетболу у Китаї завершує груповий етап міжнародного турніру. Команда Валерія Плєханова зіграє проти збірної Білорусії (16:00). Учорашня перемога над другою збірною Китаю (62:54) була неймовірно важливою. Таким чином, українці зберігають шанси на вихід у півфінал турніру. Для цього категорично не можна аби у першому матчі Китай обіграв лідера групи – збірну Ірана з різницею у 7-10 очок. Якщо цього не станеться, то українцям задля продовження боротьби за призові місця потрібно буде або обіграти "Білорусію", або поступитися з різницею не більше ніж 5 очок.

Напередодні головний тренер другої збірної України Валерій Плєханов дав коментар, щодо важкої перемоги над Китаєм-2.

Ми мали перевагу у цьому матчі, але сама гра була не простою. Домашні стіни, домашній арбітраж і не повна ротація нашого складу грала на руку господарям. На щастя ми зуміли на майданчику запропонувати контраргументи і як виявилися вони були вагомі. Цього вечора ми перевіряли усе, що можемо у захисті і я скажу вам, що задоволений самовіддачею і картиною гри біля свого кільця. Пропустити проти господарів 54 очки – це хороший показник.

Ви говорите, про гру команди у захисті, що можете сказати про напад?

У нас було не надто багато часу у підготовчому циклі, аби повністю поставити напад. Є хороші моменти, є й ті над якими потрібно працювати. У грі проти Китаю ми прекрасно впоралися із індивідуальним захистом, але були певні проблеми, коли суперник став зоною, над цим ще потрібно працювати. З іншого боку, на цьому турнірі ми граємо проти потужних чоловічих команд. На Універсіаді нам потрібно буде грати проти студентських команд. Це різний рівень і я можу відзначити бійцівський дух нашої команди, вона нічим не поступається супернику.

 

Так виходить, що на цьому турнірі найрезультативнішими виглядають гравці, які прибули до тренувального табору останніми. Це Кобець, Петров та Закурдаєв.

Так, вони прекрасно вилилися у командний малюнок. Я дійсно можу їх відзначити. В останній грі Олександр Кобець взагалі узяв лідерські функції на себе. Коли Китай був близький до того аби зрівняти рахунок Саша двічі поспіль влучив з середньої та дальньої дистанції і дав можливість команді спокійно себе почувати наприкінці матчу. Дуже впевнено виглядає і Петров, він до нас приєднався пізніше, але вже повністю освоївся і сильно виглядає на цьому турнірі.

Обіграти Білорусію зараз – завдання "номер один", чи у підготовчому турнірі результат відходить на другий план?

У турнірному сенсі – це важлива гра. Але не скажу, що перемога – це головна ціль на сьогоднішній день. Ми тут, аби будувати сильну команду. Перемоги нам потрібні трохи пізніше, зараз йде процес.

Хто з гравців через травми не може виступати?

Це Ясиненко та Кондраков. Також з невеликими ушкодженнями Приймак, Вінтоняк та Луценко.

Favbet