Всі категорії новин
Міхельсон: сьогодні провальний старт не дав нам можливості розраховувати на результат

Міхельсон: сьогодні провальний старт не дав нам можливості розраховувати на результат

Головний тренер молодіжної збірної України – Максим Міхельсон прокоментував старт своєї команди на чемпіонаті Європи. Нагадаємо, що українці у результативній грі поступилися Литві – 92:79.

Неприємно стартувати на чемпіонаті Європи з поразки, але великої трагедії з цього робити не будемо. Напередодні турніру Литва вважалася фаворитом нашої групи. Сьогодні ми мали шанси на хороший результат і на рівних грали три чверті. Деякі епізоди у нашій грі сподобалися, про мінуси не хочу говорити, будемо над ними працювати. Сподобалося, що зуміли повернутися до гри і були близькими до можливого перелому у матчі. Не вистачило наприкінці гри чіткості у діях, аби вдало завершити важливі атаки у клатчі гри.

Долю гри вирішила стартова десятихвилинка у якій команда занадто багато пропустила у захисті. Що сталося у першій чверті?

Стартовим періодом на чемпіонаті Європи я вкрай незадоволений. Ми не виконали те, що планували у захисті, про що говорили перед грою, також припустилися великої кількості помилок, як результат пропустили 36 очок. Провальний старт не дав нам можливості розраховувати на результат у цьому матчі. Відразу важко сказати у чому причина. Можливо стартовий мандраж дав про себе знати. Зараз з тренерами дивимося відео, розбираємо цю ситуацію. Лише після першої чверті ми почали грати. Були хороші три десятихвилинки з хорошим баскетболом. Ми зуміли повернутися у гру, після "-20" скоротили до "-6".

 

"Великі" Литви сьогодні спричинили чимало проблем вашій команді.

Так. З парою центрових суперника сьогодні було впоратися дуже важко, Ечодас і Бірутіс забили нам 49 очок. Напевне це була головна проблема, Скапінцеву було не просто їм протидіяти. З іншого боку ми очікували цього. Ми дуже детально розібрали Литву і очікували, що ця команда підсяде у другій половині, так і відбулося, але, на жаль, ми занадто багато дали супернику у першій десятихвилинці.

Попереду ще два матчі у групі, але вони не є вирішальними. Головним на турнірі для більшості команд буде четвертий матч, коли у першій грі плей-оф буде вирішуватися хто бореться за місця, а хто за виживання. Відповідно до цієї системи, які завдання у нашої команди на матчі проти Латвії та Ізраїлю.

Завдання одне – перемога! Система дійсно дуже цікава. Від однієї гри залежить усе, або ти граєш у вісімці, або за виживання. За таких умом треба думати не лише про нашу групу, а й про сильний квартет команд: Іспанія, Італія, Сербія і Словенія, які виступають у паралельній групі. Взагалі вважаю, що у цих двох групах важко визначити фаворитів. Тут дуже цікаві команди. У нашій групі може зав’язатися усе, що завгодно. Литва фаворит, Ізраїль зібрав дуже сильну збірну, одну із найсильніших в історії, Латвія традиційно непоступливий суперник з хорошим швидким баскетболом. Я впевнений, що кожен матч у першому етапі буде непередбачуваним, але найголовніше усіх нас чекає у четвертому матчі чемпіонату Європи. 

Favbet